Ο καφές NESCAFÉ® Classic ενσωματώνει τη Γραφή Braille στις συσκευασίες του στην ελληνική αγορά

nescafe
ΤΡΙΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Ο καφές NESCAFÉ®, που χρόνια τώρα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά των Ελλήνων, γίνεται η πρώτη μάρκα καφέ στην ελληνική αγορά που εξελίσσει τις συσκευασίες της προσθέτοντας σε αυτές τη Γραφή Braille. Η γραφή Braille αποτελεί το παγκόσμιο σύστημα ανάγνωσης και γραφής για τα άτομα με αναπηρία όρασης.

Με αυτή την προσαρμογή, ο καφές NESCAFÉ® καθιστά τις συσκευασίες του περισσότερο φιλικές σε αυτή την ομάδα ατόμων, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα  να μπορούν να αναγνωρίσουν εύκολα τη συσκευασία δια της αφής. Ειδικότερα, η Γραφή Braille εφαρμόζεται στα καπάκια όλων των συσκευασιών καφέ NESCAFÉ® Classic από 100γρ. και άνω. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® στη χώρα μας, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, πιστοποιημένο φορέα για την εκμάθηση της γραφής Braille και μετεγγραφής ελληνικού και λατινικού αλφάβητου στον εν λόγω κώδικα.

Η ενσωμάτωση της Γραφής Braille στις συσκευασίες του καφέ NESCAFÉ® είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις αρχές του σεβασμού και της συμπερίληψης που πρεσβεύει ως μάρκα, στη βάση αναγνώρισης του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία όρασης για ισότιμη πρόσβαση σε κάθε πληροφορία, μεταφέροντας το μήνυμα για την ανάγκη καθολικής και ουσιαστικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία όρασης στην κοινωνική ζωή.

Nestlé

Το 1938 ήταν η χρονιά που γεννήθηκε ο καφές NESCAFÉ. Το όνομα του  αποτελεί συνδυασμό των τριών πρώτων γραμμάτων της εταιρίας "Nestlé" και του επιθήματος «café». Στην Ελλάδα, εδώ και περισσότερα από 80 χρόνια, ο καφές  NESCAFÉ μας εμπνέει  να απολαμβάνουμε την κάθε ημέρα, ξεκινώντας την μαζί του. Σταθμός στην ιστορία του αγαπημένου μας καφέ ήταν η εφεύρεση του Nescafé Frappé το 1957 στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο καφές NESCAFÉ είναι παρών σε κάθε σημαντική στιγμή, σε κάθε συναρπαστική συζήτηση, σε κάθε ξέγνοιαστο καλοκαίρι και σε κάθε νέα ημέρα που ανατέλλει για να δίνει ώθηση σε όλους να απολαμβάνουν τη ζωή.

Φάρος Τυφλών Ελλάδος

O Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σε λειτουργία από το 1946, αποτελεί Σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), ειδικώς Αναγνωρισμένο ως Φιλανθρωπικό, Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ως ειδικά Πιστοποιημένος Φορέας παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας, υπηρετεί Δωρεάν την πολλαπλή στήριξη ατόμων με αναπηρία όρασης σε όλη την Ελλάδα, αλλά και ομογενείς του εξωτερικού, δημιουργώντας ευκαιρίες και θεμελιώνοντας συνθήκες για μία ανεξάρτητη και ποιοτική διαβίωση και ενεργό και ισότιμη πρόσβαση-συμμετοχή  τους σε κάθε πεδίο της κοινωνίας και ανθρώπινης δραστηριότητας.