Όλα τα κόλπα για να πετυχαίνετε τα πιο οικονομικά αεροπορικά την τελευταία στιγμή

taksidi-xeimonas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Το skyscanner συγκέντρωσε όλα όσα πρέπει να δοκιμάζετε προκειμένου να βρίσκετε φθηνά αεροπορικά, ακόμη και την τελευταία στιγμή, και αξίζει να τα δοκιμάσετε την χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

Τσεκάρετε τα κοντινά αεροδρόμια. Προορισμοί με πολλά αεροδρόμια σημαίνει περισσότερες επιλογές αεροπορικών εταιρειών, δρομολογίων και τιμών. Όταν, λοιπόν, αναζητήσετε την επόμενή σας πτήση, επιλέξτε «προσθήκη κοντινών αεροδρομίων» τόσο για την πόλη αναχώρησης όσο και για την πόλη άφιξης.

Κλείστε one-way. Οι πτήσεις μετ' επιστροφής δεν είναι πάντα οι πιο οικονομικές. Συχνά, μάλιστα, εξοικονομείτε περισσότερα κάνοντας κράτηση για δύο εισιτήρια απλής μετάβασης, συνδυάζοντας αεροπορικές εταιρείες. Για να είστε σίγουροι, κάντε την αναζήτηση μετ' επιστροφής κι έπειτα με εισιτήρια μονής διαδρομής και κλείστε αυτά που έχουν την καλύτερη τιμή.

 Μιλήστε με ταξιδιωτικά γραφεία. Κάποια ταξιδιωτικά πωλούν ταξίδια της τελευταίας στιγμής με τεράστιες εκπτώσεις όταν οι πελάτες ακυρώνουν –κάτι που ισχύει και για τα δωμάτια ξενοδοχείων. Δοκιμάστε να επικοινωνήσετε και να ρωτήσετε αν έχουν προσφορές την ίδια μέρα.

Πηγαίντε το μέχρι τέλους. Αν έχετε το… στομάχι να το κάνετε, περιμένετε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κλείσετε εισιτήρια. Οι τιμές των πτήσεων μπορεί να πέσουν αρκετά όσο πλησιάζει η ημερομηνία αναχώρησης, που σημαίνει ότι αν θέλετε να ταξιδέψετε την Παρασκευή, αλλά δεν μπορείτε να βρείτε την κατάλληλη τιμή την Τρίτη, συνεχίστε να προσπαθείτε ακόμη και μέχρι την Πέμπτη. Προσοχή! Δοκιμάστε το μόνο αν το ταξίδι που σχεδιάζετε θα μπορούσε να αναβληθεί σε περίπτωση που δεν βρείτε την τιμή εισιτηρίων που σας ικανοποιεί την τελευταία στιγμή.

Προτιμήστε βραδινές πτήσεις. Οι πτήσεις αυτές δεν είναι και τόσο δημοφιλείς, που σημαίνει ότι και θα έχετε περισσότερη άνεση και θα πετύχετε καλύτερη τιμή.

Αν έχετε μεγάλη ευελιξία στα ταξίδια που σχεδιάζετε, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα παρακάτω:

Ταξιδέψτε «παντού». Αν σας νοιάζει απλώς να ταξιδέψετε και δεν δεσμεύεστε από κάποιον προορισμό χρησιμοποιήστε την αναζήτηση «παντού» για να δείτε τα φθηνότερα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε. Επιλέξτε «παντού» ως προορισμό «προς» και θα βρείτε εξαιρετικές προσφορές για εκπληκτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Δείτε μακριά. Αν ξέρετε πού θέλετε να ταξιδέψετε, τότε μπορείτε να «παίξετε» με τις ημερομηνίες. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης «ολόκληρος μήνας» της Skyscanner για να βρείτε τη φθηνότερη ημέρα για να ταξιδέψετε. Για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία, επιλέξτε τη λειτουργία «φθηνότερος μήνας» για να σχεδιάσετε την επόμενη περιπέτειά σας.

Επιλέξτε δημοφιλείς προορισμούς. Τέτοιοι προορισμοί έχουν συνήθως πολλά αεροδρόμια και περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις, οπότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε μια προσφορά. Δεδομένου, μάλιστα, ότι πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θα πετούν σε αυτά τα δρομολόγια, μπορείτε να περιμένετε ανταγωνιστικές τιμές.

Να είστε σε εγρήγορση. Αν έχετε βάλει στο μάτι κάποιον συγκεκριμένο προορισμό, ρυθμίστε την ειδοποίηση τιμών για το δρομολόγιο που θέλετε να παρακολουθήσετε και μόλις η τιμή αλλάξει θα σας έρθει ειδοποίηση από την skyscanner.

Εγγραφείτε στα newsletter εταιριών. Έτσι θα έχετε πρόσβαση σε προσφορές που άλλοι μπορεί να μην προλάβουν.