ΣΙΝΕΜΑ

Ψάχνετε ποιες ταινίες παίζονται στο σινεμά; Σας ενδιαφέρουν τα τελευταία κινηματογραφικά νέα; Θα τα βρείτε όλα εδώ!
Μάθετε όλα τα νέα γύρω από το σινεμά και τις καινούργιες ταινίες που κυκλοφορούν. Διαβάστε περιλήψεις ταινιών, συνεντεύξεις καλλιτεχνών & αφιερώματα σε ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Ανακαλύψτε την ταινία της επιλογής σας διαβάζοντας την υπόθεση & βλέποντας τα trailer και βρείτε όλους τους κινηματογράφους & τις ώρες που προβάλλεται. Όλα τα νέα του σινεμά είναι στο click@Life!

ΡΑΣΟΜΟΝ

RASHOMON / IN THE WOODSΣινεφίλΑσπρόμαυρηΔιάρκεια: 88'
Παραγωγή: Ιαπωνική Σκηνοθεσία: Ακίρα Κουροσάβα
Πρωταγωνιστούν: Τοσίρο Μιφούνε, Μάτσικο Κιο, Τακάσι Σιμούρα
ΣΙΝΕΦΙΛ1950IMDb
  • rasomon
  • rasomon
  • rasomon
περίληψη

Μια ταινία πάνω στην αβεβαιότητα, την αμφιβολία, και την ανησυχία που προκαλούν όλα αυτά τα συναισθήματα. Κρύβει όλους τους φιλοσοφικούς και ψυχολογικούς αρμονικούς ήχους που θα χαρακτηρίζουν από εκεί και έπειτα την κινηματογραφική πορεία του σκηνοθέτη. Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ της Bενετίας και Οσκαρ ξένης ταινίας, και εκπληκτική ερμηνεία από τον Μιφούνε.

υπόθεση

Στην Ιαπωνία του 12ου αιώνα, μια γυναίκα βιάζεται και ο σύζυγός της δολοφονείται από τον πασίγνωστο ληστή Ταγιομαρού. Ο δράστης σύντομα συλλαμβάνεται αλλά η κατάθεσή του, είναι εντελώς διαφορετική από την κατάθεση του θύματος. Ενας αυτόπτης μάρτυρας που βρήκε το πτώμα του άντρα, καλείται για να δώσει φως στην υπόθεση αλλά περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση καθώς η κατάθεση του είναι επίσης διαφορετική από τις υπόλοιπες...

Trailer

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=xCZ9TguVOIA
Σχετικά άρθρα
Ας ξεκινήσουμε με Kurosawa
  • ΟΛΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ