ΣΙΝΕΜΑ

Ψάχνετε ποιες ταινίες παίζονται στο σινεμά; Σας ενδιαφέρουν τα τελευταία κινηματογραφικά νέα; Θα τα βρείτε όλα εδώ!
Μάθετε όλα τα νέα γύρω από το σινεμά και τις καινούργιες ταινίες που κυκλοφορούν. Διαβάστε περιλήψεις ταινιών, συνεντεύξεις καλλιτεχνών & αφιερώματα σε ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Ανακαλύψτε την ταινία της επιλογής σας διαβάζοντας την υπόθεση & βλέποντας τα trailer και βρείτε όλους τους κινηματογράφους & τις ώρες που προβάλλεται. Όλα τα νέα του σινεμά είναι στο click@Life!

ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΦΟΡΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ

THE SLOTHFUL ONES OF THE FERTILE VALLEYΚοινωνικήΈγχρωμηΔιάρκεια: 119'
Παραγωγή: Ελληνική Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Ολγα Καρλάτου, Γιώργος Διαλεγμένος, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πουλικάκος, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Κώστας Σφήκας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ1978IMDb
  • oi-tempelides-tis-eyforis-koiladas
  • oi-tempelides-tis-eyforis-koiladas
  • oi-tempelides-tis-eyforis-koiladas
περίληψη

Ενας εύπορος μεγαλοαστός και οι τρεις γιοι του αποσύρονται σε μια εξοχική έπαυλη όπου περνούν τις μέρες τους μέσα στην απόλυτη νωθρότητα, με τη νεαρή και όμορφη υπηρέτριά τους να κάνει τα πάντα για αυτούς. Παραδίδονται στην ηδονή του ύπνου, και η τεμπελιά εμποτίζει τον κόσμο τους, σε σημείο που μοιάζουν πια ζωντανοί - νεκροί. Αντίθετα, η γυναίκα είναι η μόνη που εκπροσωπεί θετικές αξίες, θέληση και δράση. Η σταδιακή αλλά σταθερή παρακμή αγγίζει την αποσύνθεση και την πλήρη καταστροφή, καθώς ακόμα και βιολογικές ανάγκες αρχίζουν να αδρανούν. Θα θελήσει κανείς να ξεφύγει; Μια ταινία έξω από τα καθιερωμένα εκείνης της εποχής που προκάλεσε, σατηρική ολιγορία της οκνηρίας και της αστικής τάξης. Πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Λοκάρνο, δεύτερο βραβείο στο Φεστιβάλ του Σικάγο.

  • ΟΛΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ