Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ

THE MAN WITH THE CARNATION Πολιτική Έγχρωμη Διάρκεια: 104'
Παραγωγή: Ελληνική Σκηνοθεσία: Νίκος Τζίμας
Πρωταγωνιστούν: Μάνος Κατράκης, Φοίβος Γκικόπουλος, Αντώνης Αντωνίου, Πέτρος Φυσσούν, Κώστας Καζάκος, Αγγελος Αντωνόπουλος, Κώστας Αρζόγλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αιμιλία Υψηλάντη, Πίτσα Κονιτσιώτη
17/06/2009

περίληψη

Η τέταρτη ταινία του Νίκου Τζίμα ήταν η μεγάλη εμπορική επιτυχία το 1980. Η κινηματογράφηση είναι πολύ κλασική, θυμίζοντας παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Ακρως πολιτικοποιημένη, είχε προκαλέσει αίσθηση όταν προβλήθηκε, ενώ ξεχωριστή παρουσία αποτελεί εκείνη του Μάνου Κατράκη.

υπόθεση

Μια ταινία ύμνος στα δημοκρατικά ιδεώδη και τον αγωνιστή Νίκο Μπελογιάννη που υπερασπίστηκε με τη ζωή του τα λαϊκά συμφέροντα, τη δημοκρατία, την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία, την ταραγμένη περίοδο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Ο Εμφύλιος Πόλεμος που ρήμαξε τη χώρα τελείωσε και ένας από τους πολλούς φυγάδες αγωνιστές της Αριστεράς, ο Νίκος Μπελογιάννης, ο άνθρωπος με το αφοπλιστικό χαμόγελο και το γαρύφαλλο, πρώην λοχαγός του ΕΛΑΣ, επιστρέφει στην Ελλάδα... Ηγείται της ανασύστασης του ΚΚΕ και παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο για την ελληνική πολιτική και ειδικά τον αριστερό χώρο. Η δίκη και η εκτέλεση του Μπελογιάννη συνέβησαν την περίοδο που ο τότε πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας επιχειρούσε να επιβάλει πολιτική εθνικής συμφιλίωσης (1952).

Trailer

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=0EBpdnmXdEU