Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

THE DARK KNIGHT RISES Περιπέτεια Έγχρωμη Διάρκεια: 164'
Παραγωγή: ΗΠΑ - Βρετανία Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν
Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Γκάρι Ολντμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Τομ Χάρντι, Αν Χάθαγουεϊ, Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ
21/08/2012

περίληψη

Με την ταινία «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή» κλείνει η επική τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη. Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Τζόναθαν Νόλαν και τον Κρίστοφερ Νόλαν, βασισμένο σε ιστορία του σκηνοθέτη και του Ντέιβιντ Σ. Γκόγερ. Η ταινία έχει δανειστεί στοιχεία από τις σειρές βιβλίων κόμικ «Knightfall» (1993), στο οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά ο κακός Μπέιν, «The Dark Knight Returns» (1986), στο οποίο ο Μπάτμαν επιστρέφει στη Γκόθαμ Σίτι μετά από δέκα χρόνια απουσίας και «No Mans Land» (1999), στο οποίο ένας ισχυρός σεισμός χτυπάει τη Γκόθαμ.

υπόθεση

Εχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που ο Μπάτμαν εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα. Στη συνείδηση του κόσμου θεωρήθηκε από ήρωας, φυγάς. Εχοντας κατηγορηθεί για το θάνατο του εισαγγελέα Χάρβεϊ Ντεντ, ο Σκοτεινός Ιππότης θυσίασε τα πάντα για ό,τι ο ίδιος και ο Επίτροπος Γκόρντον ήλπιζαν ότι ήταν καλύτερο για το κοινό καλό. Για ένα διάστημα, η εγκληματική δραστηριότητα μειώθηκε δραστικά στην Γκόθαμ Σίτι, και πολλοί πίστεψαν ότι αυτό οφειλόταν στο νόμο που είχε εισάγει ο Ντεντ. Ομως, όλα θα αλλάξουν με την άφιξη μιας παμπόνηρης διαρρήκτη, η οποία διαθέτει μυστηριώδη ατζέντα. Πολύ πιο επικίνδυνη, όμως, είναι η εμφάνιση του Μπέιν, ενός τρομοκράτη του οποίου τα αδίστακτα σχέδια για την Γκόθαμ, ωθούν τον Μπρους να βγει από την αυτοεξορία του. Αλλά ακόμα κι όταν φορέσει και πάλι τη στολή του, ο Μπάτμαν ίσως να μην καταφέρει να τον σταματήσει.

Trailer

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=g8evyE9TuYk