Η Cate Blanchett στο West End με το «Όλα για την Εύα»

cateblanchettandbettedavis
ΤΡΙΤΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2017

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη θεατρική μεταφορά της οσκαρικής ταινίας του 1950.

Ύστερα από περίπου τρεις δεκαετίες ενασχόλησης με την υποκριτική και έχοντας πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες και πέντε θεατρικές παραστάσεις -«Έντα Γκάμπλερ», «Λεωφορείο ο Πόθος», «Θείος Βάνιας», «Δούλες», «Τhe Present»- και με δύο Όσκαρ στο ενεργητικό της, η Cate Blanchett πραγματοποίησε φέτος το ντεμπούτο της στη σκηνή του Broadway. Πρωταγωνίστησε σο έργο «Τhe Present», το οποίο είναι βασισμένο στο «Πλατόνοφ» του Άντον Τσέχωφ, το πρώτο θεατρικό έργο του Ρώσου συγγραφέα, το οποίο ανακαλύφθηκε 16 χρόνια μετά το θάνατό του.

Σχεδόν ένα χρόνο από τώρα, την άνοιξη του 2018, η 47χρονη Αυστραλή ηθοποιός θα επιστρέψει και πάλι στο σανίδι με την ολοκαίνουργια παράστασή της. Θα παίξει στο «Όλα για την Εύα», που θα παρουσιαστεί από την Sonia Friedman Productions and Fox Stage Productions στο West End.

Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της οσκαρικής ταινίας του 1950, που προτάθηκε για 14 χρυσά αγαλματίδια (ρεκόρ υποψηφιοτήτων, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα μαζί με τη ταινία Τιτανικός και το La La Land) και απέσπασε έξι. Τη σκηνοθεσία της είχε υπογράψει ο Joseph L. Mankiewicz, με τους Bette Davis, George Sanders, Celeste Holm, Hugh Marlowe, Barbara Bates, Gary Merrill και Thelma Ritter να πρωταγωνιστούν.

Η υπόθεση της ταινίας αφορά το μεγάλο αστέρι του Broadway, την Margo Channing (Bette Davis), που ένα βράδυ δέχεται την επίσκεψη στο καμαρίνι της από μία φανατική θαυμάστριά της, η οποία έκτοτε θα γίνει το δεξί χέρι της. Έχοντας πλέον αναλάβει τα καθήκοντα της αποκλειστικής της οικονόμου και γραμματέα, η νεαρή και άσημη Eve Harrington (Anne Baxter), θα βάλει μπρος το υποχθόνιο σχέδιό της, δηλαδή να φτάσει στην κορυφή του Broadway, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Margo, που ενσάρκωσε η Davis θα αναλάβει τώρα η Blanchett. Να σημειωθεί ότι τον εν λόγω ρόλο τον έχει ενσαρκώσει για το θέατρο η Lauren Bacall το 1970  στο μιούζικαλ «Applause», το οποίο ήταν βασισμένο στο «Όλα για την Εύα».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ