Οι ανησυχίες της Anne Hathaway άλλαξαν το «Colossal»

colossal
ΤΡΙΤΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2017

Προσοχή, ακολουθούν spoilers για το τέλος της ταινίας.

Η Gloria, ο χαρακτήρας που υποδύεται η Anne Hathaway στο «Colossal» του Nacho Vigalondo, δεν χρειάζεται να νικήσει το τέρας που μπορεί να ελέγχει και το οποίο εμφανίζεται στη Σεούλ. Αντιθέτως, πρέπει να πολεμήσει τον παλιό συμμαθητή και κολλητό της, τον Oscar (Jason Sudeikis), ο οποίος έχει αντίστοιχες δυνάμεις.

Προς το τέλος της ταινίας, η Gloria ταξιδεύει στη Σεούλ για να αντιμετωπίσει τον Oscar. Σύμφωνα με μια συνέντευξη που έδωσε ο σκηνοθέτης στο ScreenRant, η Hathaway συνέβαλε ώστε ο θάνατος του Oscar να είναι πιο δικαιολογημένος. Αρχικά, αποκάλυψε ο σκηνοθέτης, η Gloria ήταν ψυχρή και απλά τον πέταγε στο θάνατό του, αλλά η Hathaway δεν ήθελε ο χαρακτήρας της να δίνει την εντύπωση ενός ανελέητου δολοφόνου. Δύο μέρες πριν γυριστεί η σκηνή, η Anne Hathaway πήρε τηλέφωνο τον σκηνοθέτη εκφράζοντας τις ανησυχίες της και του ζήτησε να αλλάξει το τέλος, επειδή ο θάνατος του Oscar θύμιζε εκτέλεση.

Ο Vigalongo επέμεινε ότι ο Oscar έπρεπε να πεθάνει, ώστε να έχει νόημα η ταινία, αλλά οι ανησυχίες της Hathaway τον ώθησαν να επεξεργαστεί παραπάνω τη σκηνή. Έτσι. ο χαρακτήρας του Sudeikis συνεχίζει να μιλά καθώς τον κρατά το τέρας της Hathaway, αποκαλώντας την «σκύλα». Αυτή η μικρή αλλαγή κάνει πιο ξεκάθαρο τον σωβινισμό του Oscar και δικαιολογεί την αντίδρασή της Gloria. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, η Hathaway είχε δίκιο όταν του είπε πως εάν εκτελέσει τον Oscar εν ψυχρώ, το κοινό θα χάσει τη συμπάθειά του για την Gloria αφού η πράξη δε συνάδει με την προσωπικότητά της.