Ο Michael Moore ανεβαίνει στη σκηνή του Broadway για να «ρίξει» τον Trump

moore
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2017

O οσκαρικός σκηνοθέτης και ακτιβιστής θα παρουσιάσει ένα one-man show με τίτλο «The Terms of My Surrender».

Τη ρητορική του κατά του Donald Trump στη θεατρική σκηνή του Broadway ετοιμάζεται να μεταφέρει ο Michael Moore. Ο 63χρονος Αμερικανός ακτιβιστής και παραγωγός ντοκιμαντέρ, σεναριογράφος, συγγραφέας και σκηνοθέτης, βραβευμένος με Όσκαρ για το Bowling for Columbine (2002) θα παρουσιάσει ένα one-man show με τίτλο «The Terms of My Surrender» (Οι όροι της παράδοσής μου), στο θέατρο Μπελάσκο της Νέας Υόρκης από τις 28 Ιουλίου και για 12 εβδομάδες.

Σκηνοθέτης της παράστασης, που θα έχει προσκεκλημένους και διαδραστικά στοιχεία, θα είναι ο βραβευμένος με Tony, Michael Mayer.

Όπως ανέφερε ο Moore σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times, η παράσταση θα είναι «ένα χιουμοριστικό θεατρικό για μία χώρα που μόλις εξέλεξε έναν ανισόρροπο. Εννοώ δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το θέσω… Θα εξετάζει την άνοδο του Trump στην εξουσία και την αντίσταση σε αυτόν».

Ενδεικτική είναι η αφίσα της παράστασης στην οποία αναγράφεται η εξής πρόταση: «Μπορεί μία παράσταση του Broadway να ρίξει από την εξουσία έναν εν ενεργεία πρόεδρο;».

«Λειτουργώ με την ελπίδα ότι δεν θα είναι πρόεδρος για πολύ καιρό», τόνισε ο Moore, που το περασμένο καλοκαίρι είχε προβλέψει τη νίκη του Trump. «Γιατί δεν βλέπουμε αν κάθε βράδυ - και δύο φορές το απόγευμα - για 12 εβδομάδες, ένα θεατρικό κομμάτι μπορεί να προκαλέσει αρκετή φασαρία για να δημιουργήσει σύγχυση στον άνδρα που κάθεται στο Οβάλ Γραφείο; Δεν ξέρω, Θα ήθελα να το μάθω. Περίεργα πράγματα συνέβησαν το περασμένο έτος», κατέληξε.