O Quentin Tarantino αποκαλύπτει μυστικά του «Reservoir Dogs»

reservoir-dogs
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2017

O σκηνοθέτης και οι πρωταγωνιστές συζήτησαν για την ταινία στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Tribeca.

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την κυκλοφορία του «Reservoir Dogs» και ο σκηνοθέτης της, Quentin Tarantino, αποφάσισε να αποκαλύψει ορισμένα μυστικά για την κλασσική ταινία. Ο Tarantino βρέθηκε στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Tribeca, όπου επανενώθηκε σε ένα πάνελ με τους πρωταγωνιστές της ταινίας Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen και Steve Buscemi και συζήτησαν για το «Reservoir Dogs».

Παραλίγο να γίνει θεατρική παράσταση
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Keitel μίλησε για τις επίπονες πρόβες. «Είχαμε δυο εβδομάδες για πρόβες, το οποίο είναι ανήκουστο στο Χόλυγουντ. Παραλίγο να γίνουν τέσσερις, επειδή ο Quentin σκέφτηκε κάποια στιγμή να το κάνει θεατρικό».

Ο χορός του Michael Madsen ήταν αυθόρμητος
Μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ταινίας είναι η σκηνή που ο Mr. Blonde βασανίζει έναν αστυνομικό, καθώς χορεύει στο «Stuck In The Middle With You» των Stealers Wheel. Ο χορός του Madsen ήρθε όμως από το πουθενά, αφού όπως εξήγησε ο ίδιος, δεν ήξερε τι να κάνει. «Το σενάριο έλεγε ότι ο Mr. Blonde χορεύει μανιωδώς και αναρωτιόμουν τι στο διάολο εννοεί; Σαν το Mick Jagger;» δήλωσε ο ηθοποιός στο πάνελ.

Invision/AP / Charles Sykes

Οι Steve Buscemi, Michael Madsen, Quentin Tarantino, Harvey Keitel και Tim Roth συζήτησαν για την ταινία «Reservoir Dogs» στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Tribeca.

Σε μια προβολή, 33 θεατές σηκώθηκαν και έφυγαν
Η ταινία του Tarantino ξεχώρισε για την ωμή απεικόνιση της βίας, την οποία το κινηματογραφικό κοινό του 1992 δεν είχε συνηθίσει. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης άρχισε να μετράει τους θεατές που έφευγαν από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας σκηνής βασανισμού με τον Madsen. Σύμφωνα με τον Tarantino, ο μεγαλύτερος αριθμός θεατών που έφυγαν κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας ήταν 33.

Παραλίγο να πρωταγωνιστούσε ο Tom Waits
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Tarantino αποκάλυψε πως πάρα πολλοί -διάσημοι και μη- έκαναν δοκιμαστικά για ρόλο στην ταινία, ένας εκ των οποίων ήταν ο Tom Waits. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, έβαλε τον τραγουδιστή να διαβάσει τον λόγο της Madonna, μόνο και μόνο επειδή ήθελε να ακούσει τα λόγια που έγραψε με τη χαρακτηριστική φωνή του Waits.