Ο David Lynch επιμένει ότι έχει τελειώσει με τις ταινίες μεγάλου μήκους

david-lynch
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΜΑΙΟΥ 2017

Για την ώρα δεν φαίνεται να τον ενθουσιάζει η προοπτική μιας νέας ταινίας.

Έχει περάσει περίπου μια δεκαετία από την τελευταία ταινία του David Lynch, το «Inland Empire» του 2006, αλλά δεν φαίνεται ότι βιάζεται να ξαναγυρίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για κάποια ταινία μεγάλου μήκους. Στο ενδιάμεσο έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική και τη μουσική, ενώ έχει κάνει μια σειρά διαφημίσεων και τον τρίτο κύκλο του «Twin Peaks».

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά. Τόσες ταινίες δεν τα πάνε τόσο καλά στο box office αν και θα μπορούσαν να είναι τεράστιες ταινίες και τα πράγματα που τα πάνε καλά στο box office δεν είναι αυτά που θα ήθελα να κάνω», δήλωσε στη Sydney Morning-Herald. Στη συνέχει ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Βρετανό σκηνοθέτη εάν το «Inland Empire» είναι η τελευταία του ταινία (πέραν της ταινίας των Duran Duran που γύρισε το 2014), με τον Lynch να απαντά κοφτά «ναι, είναι».

Η Laura Dern και ο Justin Theroux πρωταγωνίστησαν στο «Inland Empire» του 2006.

Η απάντηση του σκηνοθέτη μπορεί να μην αφήνει πολλά περιθώρια, αλλά αυτό δε σημαίνει πως κάτι μπορεί να αλλάξει αργότερα. Άλλωστε, το 2014 δήλωνε «γεμάτος ελπίδα» για το ενδεχόμενο μιας νέας ταινίας με την Laura Dern, με την οποία συνεργάστηκε στο «Inland Empire». Επομένω,ς υπάρχει ακόμα κάποια ελπίδα ότι η απόφασή του δεν είναι οριστική.