Ο Thom Yorke θα συνθέσει τη μουσική του «Suspiria»

thom-yorke
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΜΑΙΟΥ 2017

Κατενθουσιασμένος για την συνεργασία δηλώνει ο σκηνοθέτης του ριμέικ τη κλασσικής ταινίας τρόμου.

Μετά τον κιθαρίστα των Radiohead, ήρθε και η σειρά του frontman του συγκροτήματος Thom Yorke να βαδίσει σε νέα μουσικά μονοπάτια, συνθέτοντας τη μουσική για το επερχόμενο ριμέικ της κλασσικής ταινίας τρόμου «Suspiria» του Dario Argento. Σκηνοθέτης του ριμέικ είναι ο Luca Guadagnino, ενώ πρωταγωνιστούν η Tilda Swinton, η Dakota Johnson και η Chloë Grace Moretz.

H πρωτότυπη ταινία του Dario Argento κυκλοφόρησε το 1977.

Σύμφωνα με πηγές του Variety, τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ολοκληρωθεί, αλλά για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία εξόδου. Ο σκηνοθέτης του ριμέικ σχολίασε πως «η τέχνη του Thom υπερβαίνει το σύγχρονο» και αποκάλυψε πως ήταν όνειρο που έγινε πραγματικότητα να συνεργαστεί μαζί του στην ταινία. «Το βάθος της δημιουργίας και του καλλιτεχνικού οράματός του είναι τόσο μοναδικά, που η “Suspiria” μας θα είναι πρωτοποριακή και θα έχει βαθιά απήχηση στους θεατές. Στόχος μας είναι να κάνουμε μια ταινία που θα είναι μια ανησυχητική και μεταμορφωτική εμπειρία: με αυτή τη φιλοδοξία, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο συνεργάτη από τον Thom», κατέληξε ο Guadagnino.

Pitchfork.com

Πέραν των Radiohead, ο Jonny Greenwood έχει δουλέψει πάνω στη μουσική αρκετών ταινιών, κυρίως του του Paul Thomas Anderson.

Αν και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που συνθέτει τη μουσική για μια ταινία, στο παρελθόν ο Yorke είχε συνεισφέρει στα soundtrack άλλων ταινιών, όπως το «Velvet Goldmine» και το ντοκιμαντέρ «The UK Gold». Ο συνεργάτης του Yorke στους Radiohead, Jonny Greenwood, πρόκειται να συνθέσει τη μουσική για τη νέα ταινία της Lynne Ramsay με τον Joaquin Phoenix, ενώ στο παρελθόν έχει δουλέψει πάνω στα soundtrack ταινιών του Paul Thomas Anderson, όπως τα «Θα χυθεί αίμα», «The Master» και «Έμφυτο ελάττωμα».