Τον Ιούλιο η πρεμιέρα της βιογραφικής ταινίας για τον Morrissey

morrissey
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2017

To «England Is Mine» εστιάζει στα νεανικά χρόνια του τραγουδιστή και ολοκληρώνεται όταν γνωρίζει τον Johnny Marr.

Η ταινία «England Is Mine» του σκηνοθέτη Mark Gill για τη ζωή του πρώην τραγουδιστή των Smiths, Morrissey, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 2 Ιουλίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου. Ο τίτλος της ταινίας, ο οποίος ήταν αρχικά «Steven» (το πραγματικό όνομα του Morrissey), τελικά άλλαξε, παραπέμποντας στους στίχους του «Still Ill» των Smiths.

Στην ταινία για την ζωή του Morrissey πρωταγωνιστούν ο Jack Lowden και η Jessica Brown Findlay.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ο Jack Lowden, ο οποίος έπαιξε στην πρόσφατη μεταφορά του «Πόλεμος και Ειρήνη» του BBC, ενώ η Jessica Brown Findlay, γνωστή από το «Ο Πύργος του Ντάουντον» θα ενσαρκώσει την καλλιτέχνη, μουσικό και φίλη του Morrissey, Linder Sterling. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Morrissey δεν έχει δώσει την έγκρισή του στους παραγωγούς της ταινίας.

Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Baldwin Li και Orian Williams, με τον τελευταίο να έχει δουλέψει στην ταινία για τον Ian Curtis «Control».

Σε πρόσφατη συνέντευξη, ένας εκ των παραγωγών της ταινίας, ο Orian Williams, αποκάλυψε πως η ταινία ολοκληρώνεται όταν ο Morrissey γνωρίζει τον κιθαρίστα των Smiths, Johnny Marr. Επίσης δήλωσε πως το «England Is Mine» εστιάζει κυρίως στα νεανικά χρόνια του Morrissey και στο πώς κατάφερε να ξεπεράσει την παιδική του ηλικία στο περιθώριο, για να γίνει ο καλτ αστέρας που είναι σήμερα.

To «England Is Mine» ολοκληρώνεται όταν ο Morrissey γνωρίζει τον Johnny Marr.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Mark Adams σχολίασε πως ο Morrissey είναι ένας «από τους πιο εμβληματικούς καλλιτέχνες της Βρετανίας» και ότι είναι περιχαρής που «θα εξερευνήσουμε το αίνιγμα της εκπληκτικής ιστορίας της ζωής του» στην τελετή λήξης της διοργάνωσης.