Χάκερ κρατούν όμηρους τους «Πειρατές της Καραϊβικής»

pirates-of-the-caribbean-ransom
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2017

Ζητούν λύτρα από την Disney για να μη δημοσιοποιήσουν την «Εκδίκηση του Σάλαζαρ» πριν την επίσημη κυκλοφορία τής ταινίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, δήλωσε τη Δευτέρα ότι μια ομάδα χάκερ έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα αντίγραφο των «Πειρατών της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σάλαζαρ». Σύμφωνα με τον Iger, η ομάδα απειλεί πως θα αρχίσει να δημοσιοποιεί την ταινία τμηματικά, έως ότου η Disney τους πληρώσει ένα τεράστιο ποσό μέσω Bitcoin.

O πειρατής Τζακ Σπάροου έπεσε θύμα πειρατείας.

Αν και ο Iger δεν αποκάλυψε ποια ταινία έχουν στα χέρια τους οι χάκερ, το Deadline ισχυρίζεται πως πρόκειται για την τελευταία ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Μαΐου.

Το δημοσίευμα του Deadline σημειώνει πως η Disney αρνείται να πληρώσει τα «λύτρα» και συνεργάζεται με το FBI. Τα έσοδα των προηγούμενων τεσσάρων ταινιών της σειράς παγκοσμίως ξεπερνούν τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

H Keira Knightley επιστρέφει στην νέα ταινία των «Πειρατών της Καρϊβικής».

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις πειρατείας στο παρελθόν, οι χάκερ μοιράζονταν τις ταινίες μέσω διαδικτύου (αρκετές φορές μάλιστα πριν την επίσημη κυκλοφορία τους σε DVD ή Blu-ray), αυτή τη φορά ζητούν λύτρα, κάτι που αλλάζει τα πράγματα για τις διωκτικές αρχές.