18+1 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για τον Sean Penn

18kai1-pragmata-pou-isos-den-gnorizate-gia-ton-sean-penn

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Ταλαντούχος ηθοποιός, σκηνοθέτης αλλά πάνω απ’ όλα ακτιβιστής και προασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο μοναδικός ηθοποιός Sean Penn, έχει προκαλέσει με δηλώσεις και πράξεις του περισσότερο από κάθε άλλον χολιγουντιανό...αντι-σταρ.

Αρνείται να μπει στα διάσημα και λουσάτα λόμπι του Χόλιγουντ, προτιμά να …σώζει ανθρώπους από φυσικές καταστροφές και να μάχεται τις διπλωματικές και πολιτικές αδικίες εις βάρος των αδυνάτων και κυρίως αυτές του πρώην Αμερικανού προέδρου George W. Bush. Σύγχρονος ήρωας με συνεχώς αυξανόμενη…γοητεία, και κάποια μυστικά, που το clilck@Life αποφάσισε να αποκαλύψει.

1.Το κακό αγόρι του σινεμά ξεκίνησε την καριέρα του από την τηλεόραση, το 1974, παίζοντας ένα μικρό ρολάκι σε ένα επεισόδιο της σειράς «Little House on the Prairie». Μάλιστα τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο πατέρας του, Leo Penn.

2. Με πατέρα ηθοποιό και σκηνοθέτη και μητέρα επίσης ηθοποιό, την Eileen Ryan, το ταλέντο έρεε άφθονο στην οικογένεια Penn. Έτσι εκτός από τον οσκαρικό Sean, η οικογένεια… διαθέτει και έναν μουσικό και συνθέτη, τον αδερφό του Michael.

3. Μάλιστα με τη μητέρα του έχει παίξει μαζί στο «At Close Range», όπου όμως υποδυόταν τη γιαγιά του. Στην ίδια ταινία είχε παίξει και ο άλλος αδερφός του Sean Penn, Chris Penn, ο οποίος πέθανε από καρδιά με σαφείς υπόνοιες και για χρήση ναρκωτικών ουσιών, στην ηλικία των 40 ετών, στις 24 Ιανουαρίου του 2006.

4. Απ’ την πλευρά του πατέρα του, είναι ….κυρίως Ρώσος και Λιθουανός, με τον παππού του να κατάγεται από Σεφαραδίτες Εβραίους, δηλαδή αυτούς που προέρχονται από την ιβηρική χερσόνησο. Το όνομά του μάλιστα αρχικά ήταν Piñon. Απ’ την πλευρά της μητέρας του πάλι έχει ιρλανδικές και ιταλικές ρίζες, με τους προγόνους του να διατηρούν για κάποιο διάστημα ένα εβραϊκό φαγάδικο στη Νέα Υόρκη.

5. Ασυμβίβαστος χαρακτήρας και…παράτολμος, στις 16 Αυγούστου του1985 παντρεύτηκε τη Madonna, η οποία μάλιστα του αφιέρωσε και το 3ο της άλμπουμ, «True Blue» αναφερόμενη σ' αυτόν ως «ο πιο άνετος τύπος στο σύμπαν». Στο γάμο καλεσμένος ήταν και ο Andy Warhol.

6. Ο γάμος βέβαια έληξε με δεκάδες σκανδαλοθηρικά περιοδικά να γράφουν τις πληροφορίες για ξυλοδαρμούς και ενδοοικογενειακή βία.

7. Κάπως έτσι ο Sean Penn έκατσε 32 μέρες στη φυλακή το 1987, για ξυλοδαρμό ενός παπαράτσι. Αργότερα εξέτισε 300 ώρες κοινωνικής εργασίας και παρακολούθησε 36 ώρες θεραπείας για «διαχείριση θυμού» αφού είχε προηγουμένως καταδικαστεί για βανδαλισμό. Τον Οκτώβρη του 2009, ένας παπαράτσι του έκανε μήνυση ότι τον κλώτσησε και ο Penn βρέθηκε πάλι να υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι σε κατηγορίες ξυλοδαρμού και βανδαλισμού.

8. Αργότερα, και μετά το χωρισμό του από τη βασίλισσα της ποπ, ηρέμησε αλλά για λίγο. Στην ζωή του το 1991 μπαίνει η όμορφη ηθοποιός της σαπουνόπερας τότε, Robin Wright, με την οποία παντρεύτηκαν το 1996. Δύο παιδιά πριν το γάμο, και ένα χρόνιο δίλημμα «να πάρουμε διαζύγιο ή όχι» οδήγησε στον οριστικό χωρισμό τους στις 22 Ιουλίου του 2010.

9.Το 1993 ωστόσο, όσο ήταν αγαπημένοι ακόμα κάηκε ολοσχερώς το σπίτι τους στο Malibu. Τότε αποφάσισαν να μετακομίσουν στα βόρεια του Σαν Φραντσίσκο στο Marin County για να μην μεγαλώσουν τα παιδιά τους στο Χόλιγουντ.

10. Την κόρη του τη λένε Dylan Penn, και είναι τώρα 21 ετών, ενώ ο γιος του Hopper Jack Penn, 19. Το όνομά του μάλιστα προέκυψε από τους οικογενειακούς φίλους του Sean Penn, Dennis Hopper και Jack Nicholson.

11. Αν και έκοψε το τσιγάρο για λόγους υγείας όταν «πάτησε τα 40» ο Sean Penn, ήταν διάσημος και ως ένας από τους πιο «μερακλήδες καπνιστές» με 4 πακέτα τη μέρα.

12. Τον Οκτώβρη του 2002, έδωσε 56.000 δολάρια για να αγοράσει διαφημιστικό χώρο στην Washington Post, προκειμένου να δημοσιεύσει ένα γράμμα προς τον τότε πρόεδρο George W. Bush, στο οποίο του ζητούσε να σταματήσει τις επιθέσεις στο Ιράκ.

13. Για σύντομο χρονικό διάστημα είχε αρραβωνιαστεί με την ηθοποιό και φωτογράφο Pamela Springsteen, αδερφή του φίλου του, Bruce Springsteen.

14. Αν και έχει χωρίσει από τη Madonna εδώ και χρόνια, ακόμα αρνείται να πει το οτιδήποτε έχει σχέση μ' αυτήν σε συνεντεύξεις του.

15. Ήταν συμμαθητής στη σχολή υποκριτικής με τη Michelle Pfeiffer, ενώ με τους παιδικούς του φίλους Emilio Estevez και Charlie Sheen ξεκίνησαν να φτιάχνουν από μικροί ταινίες.

16. Ανάμεσα στους καλύτερους του φίλους είναι το ιδρυτικό μέλος και ντράμερ των Metallica, Lars Ulrich και ο Robert De Niro, με τον οποίο συχνά κάνουν μαζί πάρτι γενεθλίων, αφού έχουν γεννηθεί σχεδόν την ίδια μέρα. Ο Sean Penn στις 17 Αυγούστου (1960) και ο Robert De Niro στις 16 Αυγούστου (1944).

17. Τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Hugo Chavez, με τον οποίο περιόδευσε στο Καράκας τον Αύγουστο του 2007. Ένα χρόνο αργότερα πήγε στην Κούβα για να πάρει συνέντευξη από τον πρόεδρο Raúl Castro.

18. Είναι ο 9ος ηθοποιός στην ιστορία των Όσκαρ που έχει κερδίσει 2 φορές στην κατηγορία Α΄ Ανδρικού ρόλου.

19. Το 2004 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Sean Penn: His Life and Times» από τον Richard T. Kelly.

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ