Ο Will Smith στηρίζει το Netflix στο Φεστιβάλ των Καννών

70th-cannes-film-festival-opening-ceremony-red-carpet-arrivals-red-carpet-arrivals Eric Gaillard
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΜΑΙΟΥ 2017

Η διαδικτυακή πλατφόρμα, όπως εξήγησε, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά του να δουν ταινίες που δεν θα μπορούσαν να δουν αλλού.

Η επιλογή να συμπεριληφθούν ταινίες του Netflix στο διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών έχει προκαλέσει αντιδράσεις και συζητήσεις. Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής τους φεστιβάλ για φέτος, Pedro Almodovar, εξέφρασε μάλιστα την αντίθεσή του την παραμονή του φεστιβάλ. Όπως σχολίασε, δεν μπορεί να φανταστεί να πηγαίνει ο Χρυσός Φοίνικας σε ταινία η οποία δεν προβάλλεται στους κινηματογράφους, ενώ αναφέρθηκε στην «υπνωτική» μαγεία που προσφέρει στους θεατές η μεγάλη οθόνη.

Το «Okja» του Bong Joon Ho είναι μια από τις ταινίες του Netflix που διαγωνίζονται στο φετινό φεστιβάλ των Καννών.

Ένα άλλο μέλος της κριτικής επιτροπής, ο Will Smith, έχει αντίθετη άποψη. «Στο σπίτι μου το Netflix δεν είναι τίποτα λιγότερο από απόλυτο όφελος», δήλωσε ο Αμερικανός ηθοποιός. Όπως εξήγησε, η πλατφόρμα του Netflix επιτρέπει στα παιδιά του να δουν ταινίες που δεν θα είχαν τη δυνατότητα να δουν αλλού, καθώς και να ανακαλύψουν καλλιτέχνες.

Η επόμενη ταινία του Smith, το «Bright», θα προβληθεί μέσω Netflix τον Δεκέμβριο.

«Το Netflix προσφέρει εξαιρετική συνδεσιμότητα. Υπάρχουν ταινίες οι οποίες προβάλλονται σε οθόνη σε απόσταση μικρότερη των 8.000 μιλίων από τα παιδιά μου. Μπορούν να ανακαλύψουν αυτούς τους καλλιτέχνες», συμπλήρωσε ο ηθοποιός. Οι κυνικοί θα μπορούσαν να πουν ότι ο Smith εξέφρασε τη στήριξή του επειδή η επόμενη ταινία του με τίτλο «Bright» θα προβληθεί μέσω Netflix. Σε κάθε περίπτωση, όμως, υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα της διαδικτυακής διανομής.