H ζωή του Marcel Marceau στη μεγάλη οθόνη

marcel-marceau
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΜΑΙΟΥ 2017

Ο Jesse Eisenberg θα ενσαρκώσει τον Γάλλο ηθοποιό και μίμο κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής.

Οι εμπειρίες του θρυλικού Γάλλου ηθοποιού και μίμου Marcel Marceau κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο θα αποτελέσει το θέμα της νέας ταινίας του Jonathan Jakubowicz με τίτλο «Resistance», με πρωταγωνιστή τον Jesse Eisenberg.

AP / Laurent Emmanuel

O Marceau αναφερόταν στην παντομίμα ως «τέχνη της σιωπής».

Η ταινία θα εστιάζει στην εποχή που ο εβραϊκής καταγωγής Marceau εντάχθηκε στη γαλλική Αντίσταση, όταν και άρχισε να μαθαίνει την τέχνη της παντομίμας για να επιβιώσει και να σώσει τις ζωές Εβραίων ορφανών που έχασαν τους γονείς τους στο Ολοκαύτωμα των Ναζί. Το πραγματικό όνομα του Marceau ήταν Marvel Mangel και ο ίδιος έχασε τον πατέρα του στο Άουσβιτς. Έδωσε την πρώτη του μεγάλη παράσταση το 1944 σε χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες, όταν απελευθερώθηκε η πόλη του Παρισιού.

Ο Eisenberg θα παίξει τον Lex Luthor στο «Justice League» που κυκλοφορεί τον Νοέμβριο.

Ο μεγαλύτερος γιος του Marceau, Baptiste Marceau, έχει βοηθήσει στην έρευνα για το σενάριο της ταινίας, το οποίο έγραψε ο Jakubowicz. Ο σκηνοθέτης ευελπιστεί να ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας το 2018. Ο Eisenberg, από την πλευρά του, εκτός από τα πολλά τηλεοπτικά σχέδιά του, θα επιστρέψει ως Lex Luthor στο «Justice League» που κυκλοφορεί τον Νοέμβριο.