Το 7ο Athens Open Air Film Festival έρχεται και φέτος με μια αφίσα αριστούργημα

open-air-2016

Στιγμιότυπο από υπαίθρια κινηματογραφική βραδιά του Open Air 2016.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2017

Ο graphic designer - illustrator Βασίλης Μέξης έκανε και φέτος το θαύμα του!

Αγαπημένο καλοκαιρινό ραντεβού, το Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει για 7η χρονιά. Ο θεσμός- συνώνυμο της καλοκαιρινής απόδρασης στην πόλη επιφυλάσσει στο κοινό κινηματογραφικές εκπλήξεις, πάρτι και μουσικές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο.

Με περισσότερες από 20 προβολές, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, το 7ο Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες, ταράτσες, παραλίες και σε μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας.

Η αφίσα του 7ου AOAFF
Ειδικά για την έβδομη διοργάνωση του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, την αφίσα επιμελήθηκε ο graphic designer - illustrator (γραφίστας- εικονογράφος) Βασίλης Μέξης. Το 2016 επιμελήθηκε την αφίσα του 6ου Athens Open Air Film Festival, η οποία απέσπασε έπαινο ΕΒΓΕ 2017 (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης) στην κατηγορία «Αφίσα», ενώ μαζί με την αφίσα των 22ων Νυχτών Πρεμιέρας διακρίθηκαν στους «Αγώνες Νέων Σχεδιαστών» του περιοδικού GRDesign και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος.

Ο Βασίλης Μέξης, αριστούχος της σχολής ΑΚΤΟ σε σπουδές πάνω στο Graphic Design (BA - Bachelor of Arts, with 1st Class Honours), δουλεύει στον κλάδο της διαφήμισης από το 2012, και από το καλοκαίρι του 2014 είναι μέλος του ομίλου Bold Ogilvy & Mather ως Art Director. Η συνεργασία του με την ομάδα που εργάζεται έχει αποφέρει διακρίσεις με βραβεία Ερμής και Young Lions. Οι δουλειές του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και sites. Έξι εικαστικά πορτραίτα του ντύνουν τον κινηματογράφο ΝΙΡΒΑΝΑ, ενώ έχει επιμεληθεί και τα εξώφυλλα ξένων εκδόσεων και περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας.

Φωτογραφία από το περσινό Open Air film festival στους στήλους του Ολυμπίου Διός.

Η αφίσα του 7ου Athens Open Air Film Festival με τα λόγια του Βασίλη Μέξη: «Για 7η συνεχή χρονιά, η 7η τέχνη συναντάται στις πλατείες, τα πάρκα και τους πεζόδρομους. Το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει, κάνοντας το δικό του καλοκαιρινό ταξίδι σε ένα πλούσιο κινηματογραφικό παρελθόν. Ένα παρελθόν με μοναδικούς φιλμικούς προορισμούς, ικανούς να δημιουργήσουν ή να ανακαλέσουν δυνατές αναμνήσεις. Κάπως έτσι, και η φετινή αφίσα αποτυπώνει σαν μια νοσταλγική polaroid ανάμνηση όλα τα παραπάνω στοιχεία που συνθέτουν το φετινό Φεστιβάλ. Η 7η τέχνη έρχεται και πάλι επιβλητικά να «ντύσει» κάθε θεατή, δημιουργώντας μια νέα εικόνα ξεχωριστής "απόδρασης" με χρώματα επιλεγμένα από δροσερές καλοκαιρινές γεύσεις».