Ο Javier Bardem μιλά για τον Κάπτεν Σάλαζαρ της ταινίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής»

pirates-of-the-caribbean-Javier-bardem-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2017

«Αυτό που προσπαθείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις τον άνθρωπο πίσω από το τέρας και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα» δήλωσε για τον νέο εχθρό του Τζακ Σπάροου.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Javier Bardem μίλησε για τις εμπειρίες και τον χαρακτήρα του στην ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σάλαζαρ», όπου ενσαρκώνει το κεντρικό εχθρό. Όπως δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή Good Morning America του ABC, με την ερμηνεία του θέλησε να δημιουργήσει «έναν άνθρωπο πίσω από το τέρας».

Τα κίνητρα του Κάπτεν Σάλαζαρ είναι η εκδίκηση, η οργή και ο πόνος, εξήγησε ο Bardem.

Στην ταινία ο Bardem υποδύεται τον Κάπτεν Σάλαζαρ, έναν πρώην αξιωματικό του Ναυτικού της Ισπανίας, ο οποίος μεταμορφώνεται σε φάντασμα και – όπως προϊδεάζει ο τίτλος – αναζητά εκδίκηση από τον Τζακ Σπάροου, τον οποίο ενσαρκώνει ξανά ο Johnny Depp. Ο Ισπανός ηθοποιός αποκάλυψε πως το μυστικό για μια καλή ερμηνεία στον ρόλο ενός κακού είναι το σενάριο. Είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό, εξήγησε, όταν μπορεί να προσεγγίσει τον ρόλο σε διαφορετικά επίπεδα, εξηγώντας πως «στο τέλος της ημέρας, αυτό που προσπαθείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις τον άνθρωπο πίσω από το τέρας και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα». 

Η Penelope Cruz «προειδοποίησε» τον σύζυγο της ότι θα ξεχάσει τα λόγια του με την «μεταμόρφωση» του Johnny Depp στον Τζακ Σπάροου.

Για να μπορέσει να «μεταμορφωθεί» σε Σάλαζαρ για τα γυρίσματα, ο ηθοποιός χρειάστηκε να περάσει περίπου τρεις ώρες στην καρέκλα για το μακιγιάζ κάθε μέρα, μια σχετικά ψυχοφθόρα διαδικασία. «Περνάς όλες τις νοητικές καταστάσεις, στην αρχή είσαι πολύ υπομονετικός και μετά το χάνεις. Στο τέλος της ημέρας απλά θέλεις να σε βγάλουν από εκεί μέσα» εξήγησε αστειευόμενος ο Bardem.

Τα παιδιά του Bardem επισκέφτηκαν τα γυρίσματα μόνο για τις σκηνές που ο Σάλαζαρ ήταν «ζωντανός», χωρίς το τρομακτικό μακιγιάζ.

Συνεχίζοντας, ο ηθοποιός μίλησε για την οικογένειά του και την ταινία. Η σύζυγός του, Penelope Cruz, είχε εμφανιστεί σε μια από τις προηγούμενες ταινίες της σειράς και τον «προειδοποίησε» λέγοντας του «θα διασκεδάσεις και θα ξεχάσεις τα λόγια σου όταν δουλέψεις με τον Johnny [Depp], γιατί θα τον δεις πως μεταμορφώνεται στον εικονικό Τζακ Σπάροου μπροστά στα μάτια σου. Θα ξεχάσεις ότι δουλεύεις». Τα δυο παιδιά του ηθοποιού τον επισκέφτηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά μονάχα όταν εμφανιζόταν «ζωντανός». «Ήθελα να δουν εκείνο το κομμάτι, παρά όταν ήμουν με το μακιγιάζ, ήταν πολύ τρομακτικό».