Ο Τζέιμς Μποντ αποχαιρετά τον Roger Moore

roger-moore-live-and-let-die-James-bond
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΜΑΙΟΥ 2017

Ο Βρετανός ηθοποιός πέθανε την περασμένη εβδομάδα στην ηλικία των 89 ετών μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Οι συντελεστές των ταινιών του Τζέιμς Μποντ αποχαιρέτησαν το Sir Roger Moore με ένα συγκινητικό μοντάζ του ηθοποιού στον ρόλο του μυστικού πράκτορα. Ο Moore ενσάρκωσε τον 007 σε επτά ταινίες, από το 1973 έως το 1985, καθιστώντας τον τον «αρχαιότερο» ηθοποιό στον ρόλο.

Ξεκινώντας με το «Nobody Does It Better» της Carly Simon – το οποίο αποτέλεσε μουσικό θέμα της ταινίας «Η κατάσκοπος που με αγάπησε» του 1977 – το βίντεο περιλαμβάνει ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές και ατάκες του Moore στον ρόλο του Μποντ.

Ο Moore πέθανε την περασμένη εβδομάδα στην Ελβετία μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Ο θάνατός του σκόρπισε την θλίψη στον χώρο του θεάματος, με πολλούς φίλους και συναδέλφους του να εκφράζουν τη λύπη και τις σκέψεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Λυπήθηκα πάρα πολύ όταν άκουσα για τον χαμό του Roger. Είχαμε μια ασυνήθιστα μακρά σχέση, για τα δεδομένα του Χόλυγουντ, η οποία ήταν γεμάτη αστεία και γέλιο. Θα μου λείψει» δήλωσε ο «πρώτος» Μποντ της μεγάλης οθόνης, Sean Connery, στο Hollywood Reporter.