Χριστόφορος Παπακαλιάτης: ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας του

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της πρώτης κινηματογραφικής δουλειάς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Η ταινία «Αν» είναι μια τρυφερή ιστορία αγάπης με φόντο την Ελλάδα της κρίσης που ξετυλίγεται σε παράλληλους χρόνους, δίνοντας δύο διαφορετικές εκδοχές της ζωής του ήρωα.

Με ένα λαμπερό καστ στο οποίο συμμετέχουν οι Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Σολωμού, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Τάκης Σπυριδάκης, Τάσος Ιορδανίδης και Ακύλλας Καραζήσης, η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 29 Νοεμβρίου.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μπορεί να αγαπά τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, όμως το «Αν» δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση το σίκουελ της ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», παρότι στο ρόλο των αφηγητών θα δούμε την Μάρω Κοντού και τον Γιώργο Κωνσταντίνου.

Τα γυρίσματα κράτησαν περίπου τρεις μήνες και πραγματοποιήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας, όπως η Πλάκα. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία, ενώ παράλληλα ερμηνεύει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, στο πλευρό της Μαρίνας Καλογήρου.

Στην αφήγηση της ταινίας το παιχνίδι με τον χρόνο και οι διαφορετικές εκδοχές στη ζωή των προσώπων, μας θυμίζει το φιλμ του Τομ Τίκβερ «Τρέξε Λόλα, τρέξε».

Η πλοκή της ιστορίας ξεκινά το 2009 στην Πλάκα: Αν ο Δημήτρης έβγαινε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ θα γνώριζε τη Χριστίνα… Ένας έρωτας θα γεννηθεί και θα φτάσει μέχρι και σήμερα το 2012. Ένας έρωτας στην εποχή της κρίσης και των μεγάλων αλλαγών. Θα αντέξει; Είναι ο έρωτας η απάντηση σε όλο αυτό που ζούμε; Πόσο επηρεάζει μία οικονομική κρίση και πόσο μπορεί να διαλύσει τη σχέση ενός ζευγαριού; Συγχωρείται η απιστία; Και πόσο ίδιες είναι οι εποχές στο θέμα του έρωτα; Υπάρχει όμως και η δεύτερη εκδοχή: Αν ο Δημήτρης εκείνο το βράδυ του 2009 δεν έβγαινε από το σπίτι του, δεν θα γνώριζε τη Χριστίνα και θα παρέμεναν δύο άγνωστοι στην ίδια πόλη. Ο χρόνος, ο τόπος και τα γεγονότα στη ζωή του Δημήτρη είναι κοινά. Η βασική διαφορά είναι ότι δεν είναι μαζί με τη Χριστίνα για να τα αντιμετωπίσει…

Πόσο εύκολο είναι να ζει κάποιος μόνος του; Πόσο αντέχει ένας άνθρωπος τη μοναξιά ή αλλιώς την «ελευθερία»; Πόσο κοντά σου μπορεί να είναι ένας μεγάλος έρωτας και εσύ να μην τον βλέπεις; Θα γνωριστούν ποτέ ο Δημήτρης και η Χριστίνα;

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ