Σε δίκη ο Jim Carrey για τον θάνατο της πρώην συντρόφου του

Jim-carrey Lucas Jackson
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Η οικογένεια της Cathriona White ισχυρίζεται πως ο ηθοποιός την προμήθευσε με την μοιραία δόση συνταγογραφημένων φαρμάκων το 2015.

Ο Jim Carrey αναμένεται να παραστεί σε δίκη για την αυτοκτονία της πρώην συντρόφου του, Cathriona White. Η 30χρονη White με καταγωγή από την Ιρλανδία εργαζόταν ως μακιγιέρ και πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2015 από υπερβολική δόση συνταγογραφημένων φαρμάκων. Η σχέση του Carrey με τη White ξεκίνησε το 2012, όταν γνωρίστηκαν στα γυρίσματα ταινίας. Το ζευγάρι χώρισε στα τέλη του 2013, αλλά φαίνεται ότι η σχέση είχε αναθερμανθεί το 2015, προτού τερματιστεί λίγο πριν τον θάνατο της White.

Σε άρθρο του το Press Association αναφέρει πως η μητέρα της White, Brigid Sweetman και ο εν διαστάσει σύζυγος της Mark Burton έχουν καταθέσει μήνυση κατά του 55χρονου ηθοποιού. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο Carrey φέρεται να είχε προμηθεύσει την White με φάρμακα τα οποία την οδήγησαν στο θάνατο. Επιπροσθέτως, η Sweetman ισχυρίζεται πως η κόρη της είχε κολλήσει σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα από τον Carrey και εν συνεχεία δέχτηκε πιέσεις από τον ηθοποιό να μην προβεί σε αποκαλύψεις, λίγο πριν τον θάνατό της.

Το ανώτατο δικαστήριο του Λος Άντζελες αποφάσισε την περασμένη Τετάρτη, 31 Μαΐου, να προχωρήσει σε δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει περίπου 20 μέρες. Ο δικηγόρος ζήτησε από το δικαστήριο να απορρίψει την αίτηση των εναγόντων, με το σκεπτικό ότι ο πελάτης του θα έβρισκε τη δίκη «πολύ επώδυνη». Ο ίδιος ο Carrey τόνισε πως οι κατηγορίες της οικογένειας εναντίον του είναι «κακόβουλες» και «επιθετικές».

«Είμαι συγκλονισμένος και βαθιά λυπημένος από τον θάνατο της αγαπημένης μου Cathriona. Ήταν ένα πραγματικά ευγενικό και ευαίσθητο ιρλανδικό λουλούδι, πολύ ευαίσθητο για αυτό το χώμα, για το οποίο η μόνη λάμψη ήταν να αγαπά και να αγαπιέται. Η καρδιά μου βρίσκονται στην οικογένεια, τους φίλους της και σε όλους όσοι την αγαπούσαν και νοιάζονταν για αυτή. Όλοι έχουμε χτυπηθεί από μια αστραπή» είχε δηλώσει για τον θάνατο της ο Carrey το περασμένο έτος.