Έξαλλος ο Gore με την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού

al-gore Stringer
ΤΡΙΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ο πρώην αντιπρόεδρος θα συμπεριλάβει τη δραματική εξέλιξη στο νέο του ντοκιμαντέρ με θέμα την κλιματική αλλαγή.

Η απόφαση του Donald Trump να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει τεράστιες αρνητικές αντιδράσεις. Οι μόνες χώρες που δεν έχουν υπογράψει τη συμφωνία είναι η Συρία, λόγω της εμφύλιας σύρραξης των τελευταίων ετών, καθώς και η Νικαράγουα, η οποία θεωρούσε πως η συμφωνία δεν ήταν αρκετή. Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος στο πρόσφατο παρελθόν έχει ισχυριστεί πως δεν υπάρχει φαινόμενο κλιματικής αλλαγής, κατηγορώντας παράλληλα την Κίνα για προπαγάνδα που έχει στόχο να πλήξει την αμερικάνικη βιομηχανία.

Shutterstock

Στο εσωτερικό της χώρας έχει ήδη ξεκινήσει «αντάρτικο», καθώς μια ομάδα 61 δημάρχων από τις ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα συνεχίσουν να τιμούν τη συμφωνία, παρά την απόφαση του προέδρου. Οργισμένη ήταν και η αντίδραση του πρώην αντιπροέδρου Al Gore, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση του Trump ως «απερίσκεπτη και αδικαιολόγητη», αφού, όχι μόνο υπονομεύει της θέση της χώρας, αλλά και τη δυνατότητα της ανθρωπότητας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής εγκαίρως. Συνεχίζοντας, ο Gore κάλεσε πολιτικούς ηγέτες, δήμαρχους, επενδυτές και επιχειρηματίες να αναλάβουν δράση παρά την απόφαση του Trump, υπογραμμίζοντας πως η μετάβαση σε μια οικονομία «καθαρής ενέργειας» είναι αναπόφευκτη, παρά τις προσπάθειες του προέδρου των ΗΠΑ.

Μάλιστα, εξαιτίας της συγκεκριμένης απόφασης, ο Al Gore φέρεται να έχει επεξεργαστεί περαιτέρω το ντοκιμαντέρ του «An Inconvenient Sequel: Truth To Power», το οποίο αναφέρεται στην κλιματική αλλαγή. Το ντοκιμαντέρ έκανε το ντεμπούτο του στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Sundance και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αμερικάνικες αίθουσες στις 28 Ιουλίου.