Ίντριγκα, πάθος και προδοσία στο «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου

rache-weisz-emma-stone-olivia-colman
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Rachel Weisz, Emma Stone και Olivia Colman πρωταγωνιστούν στην ταινία εποχής του πολυβραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη, η οποία θα κυκλοφορήσει το 2018.

Ο Γιώργος Λάνθιμος ολοκλήρωσε πρόσφατα τα γυρίσματα της νέας του ταινίας με τίτλο «The Favourite», στην οποία πρωταγωνιστούν οι βραβευμένες με Όσκαρ Rachel Weisz και Emma Stone, καθώς και η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Olivia Colman. Η ταινία διαδραματίζεται στη Μεγάλη Βρετανία του 18ου αιώνα, με τους χαρακτήρες της Weisz και της Stone να προσπαθούν να αποκτήσουν την εύνοια της Βασίλισσας Άννας, τελευταίας κληρονόμου του Οίκου των Στιούαρτ.

AP / Nathan Denette

H Rachel Weisz είχε συνεργαστεί με τον Λάνθιμο στον «Αστακό».

Η Weisz ενσαρκώνει τη Sarah Churchill, Δούκισσα του Μάρλμπορο, σύμβουλο και κρυφή ερωμένη της Βασίλισσας Άννας, την οποία υποδύεται η Colman. Η Stone από την πλευρά της υποδύεται την Abigail Marsham, μια νεαρή ξαδέρφη της Δούκισσας, η οποία καταφτάνει στη βασιλική αυλή με στόχο να κερδίσει την εύνοια και συμπάθεια της βασίλισσας. Η ιστορία ίντριγκας, πάθους, φθόνου και προδοσίας είναι κάτι διαφορετικό για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος άφησε το στίγμα του στο Χόλυγουντ και τις Κάννες με τον «Αστακό» του 2015 και τον φετινό «Φόνο ενός ιερού ελαφιού». Το σενάριο της νέας ταινίας φέρει την υπογραφή της Deborah Davis και του Tony McNamara, ενώ τα κουστούμια είναι της Sandy Powell.

Nicole Kidman και Colin Farrell πρωταγωνίστησαν στον «Φόνο ενός ιερού ελαφιού» του Λάνθιμου, του οποίου το σενάριο απέσπασε το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο φεστιβάλ των Καννών το 2017.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Weisz σχολίασε πως η νέα συνεργασία της με τον Λάνθιμο είναι κωμωδία, εξηγώντας ότι είναι διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες του σκηνοθέτη, αφού σχεδόν όλα τα γεγονότα της ταινίας είναι πραγματικά. «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία είναι φανταστικά, αλλά είναι αγγλική ιστορία, οπότε δεν είναι απλά μια δυστοπία ή παραμύθι του Λάνθιμου». «Ο χαρακτήρας μου βασικά κυβερνά τη χώρα επειδή η βασίλισσα είναι άρρωστη. Για να είμαι ειλικρινής, είναι σχετικά άσχετη στη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι υπέροχη καλύτερη φίλη, αλλά δεν είναι αρκετά καλή βασίλισσα». Τότε καταφτάνει στην αυλή η Marsham, η οποία καταφέρνει να κερδίσει τη συμπάθεια της βασίλισσας και να γίνει ερωμένη της, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει έντονη αντιζηλία και σύγκρουση στο παλάτι.