Ο «Lincoln» του Steven Spielberg έρχεται το Νοέμβριο

o-lincoln-tou-steven-spielberg-erxetai-to-noembrio

Φωτογραφία:imdb

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Ο Benjamin Walker και ο Daniel Day Lewis θα υποδυθούν τον αμερικανό πρόεδρο Aβραάμ Λίνκολν σε δύο ταινίες με τελείως διαφορετική αισθητική και θεματολογία.

Ως κυνηγός βρυκολάκων επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ο Α. Λίνκολν στην 3D περιπέτεια φαντασίας «Αβραάμ Λίνκολν: Κυνηγός Βρικολάκων» που σκηνοθέτησε ο Timur Bekmambetov, με τον Τim Burton να βάζει τη δική του σφραγίδα στην παραγωγή και τον Benjamin Walker στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πιο συμβατική είναι η εκδοχή του Steven Spielberg στο βιογραφικό δράμα «Lincoln», με τον Daniel Dey Lewis να ενσαρκώνει τον αμερικανό πρόεδρο. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, η ημερομηνία εξόδου της φιλόδοξης παραγωγής του Spielberg ορίστηκε εκ νέου για τις 16 Νοεμβρίου. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες με τον Daniel Day Lewis τελείως αλλαγμένο για τις ανάγκες της ταινίας. Ο καταξιωμένος ηθοποιός υποστηρίζεται από ένα δυνατό καστ που περιλαμβάνει τους Sally Field και Joseph Gordon Levitt, οι οποίοι εμφανίζονται αντίστοιχα στους ρόλους της συζύγου και του γιου του προέδρου, ενώ ο Tommy Lee Jones θα πρωταγωνιστήσει υποδυόμενος τον γερουσιαστή Theddeus Stevens.

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της βραβευμένης ιστορικού Doris Kearns Goodwin «Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln». Για τη συγγραφή του σεναρίου ο Spielberg κατόρθωσε να εξασφαλίσει τον βραβευμένο με Pulitzer Τοny Kusner. Η ταινία επικεντρώνεται στα χρόνια της προεδρίας του Λίνκολν από το 1861 έως το 1865, τη χρονιά της δολοφονίας του. Με την αλλαγή της ημερομηνίας, η πρεμιέρα για το φιλμ «Lincoln» θα έχει να ανταγωνιστεί το δεύτερο μέρος του βαμπιρικού έπους «The Twilight Saga: Breaking Dawn — Part 2». Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το εφηβικό κοινό του «Twillight Saga» δεν είναι το ίδιο με όσους θα επιλέξουν ένα βιογραφικό δράμα.

Από την άλλη πλευρά, όμως ο Λίνκολν χάρη στο θρίλερ φαντασίας «Αβραάμ Λίνκολν: Κυνηγός Βρικολάκων» που θα προβληθεί το προσεχές διάστημα και στη χώρα μας, μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις θεατών με τελείως διαφορετικές αναζητήσεις. Δύο λοιπόν εκδοχές της αμερικανικής ιστορίας, από τον Timur Bekmambetov και τον Steven Spielberg, δύο «πρόεδροι», ο Benjamin Walker και ο Daniel Day Lewis, κάνουν ξανά μόδα την αμερικανική ιστορία στις κινηματογραφικές αίθουσες.