Η εγγονή του Charlie Chaplin στις συνέχειες του «Avatar»

oona-chaplin-the-hour
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Οι τέσσερις συνέχειες του James Cameron θα είναι αυτοτελείς ταινίες, αλλά θα αφηγούνται παράλληλα μια μεγαλύτερη, επική ιστορία.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση των ημερομηνιών κυκλοφορίας για τις πολλαπλές συνέχειες του «Avatar», αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια περισσότερες πληροφορίες για τα φιλόδοξα σχέδια του James Cameron για το μέλλον του franchise. Ο σκηνοθέτης έχει αποκαλύψει πως οι Sam Worthington, Zoe Saldana και Sigourney Weaver θα επιστρέψουν στους ρόλους, ενώ η Oona Chaplin και ο Cliff Curtis θα είναι τα καινούρια πρόσωπα στο καστ.

Για την ώρα, η πλοκή των συνεχειών παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, αλλά, όπως έχει αναφέρει κατά καιρούς ο ίδιος ο Cameron και οι συνεργάτες του, οι νέες ταινίες θα επικεντρωθούν στην ιστορία του πλανήτη Πανδώρα, ενώ θα υπάρχουν αρκετές υποβρύχιες σκηνές δράσης. Σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter, η εγγονή του Charlie Chaplin θα ενσαρκώσει την Varang, έναν δυνατό και ζωηρό χαρακτήρα, η οποία αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο σε όλες τις συνέχειες που έχουν προγραμματιστεί. Τα γυρίσματα για την πρώτη συνέχεια ξεκινούν στις 25 Σεπτεμβρίου, με την πρεμιέρα της τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ οι επόμενες τρεις συνέχειες θα κυκλοφορήσουν το 2021, το 2024 και το 2025.

Ο στόχος των συντελεστών είναι η κάθε ταινία να μπορεί να σταθεί μόνη της, αλλά όλες μαζί να αφηγούνται μια ευρύτερη ιστορία. «Στην καρδιά κάθε ταινίας βρίσκονται οι χαρακτήρες. Ένα από τα δυνατά σημεία αυτών των υπέροχων σεναρίων είναι οι παγκόσμιες και αναλογικές θεματικές» σχολίασε ο John Laundau στο περιθώριο του φεστιβάλ CineEurope της Βαρκελώνης. «Στο επίκεντρο κάθε ταινίας θα είναι η οικογένεια Sully. Κάθε συνέχεια θα φτάνει στα δικά της συμπεράσματα… Όμως, όταν τις δει κανείς όλες μαζί, η πορεία που διατρέχει τις τέσσερις ταινίες θα δημιουργήσει μια ακόμα πιο μεγάλη επική ιστορία για το κοινό ανά τον κόσμο» συμπλήρωσε ο Landau.