Στα δικαστήρια η Disney για «Τα μυαλά που κουβαλάς»

inside-out
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Η δημιουργός μιας πρότασης για τηλεοπτική σειρά ισχυρίζεται πως της έκλεψαν την ιδέα για με ταινία με ανθρωποποιημένα συναισθήματα.

Μόλις πριν από  λίγους μήνες η Disney αντέκρουσε ισχυρισμούς πως έκλεψε την ιδέα της ταινίας «Ζωούπολη» και ξανά τώρα αντιμετωπίζει αντίστοιχες κατηγορίες για την ταινία «Τα μυαλά που κουβαλάς» του 2015. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter, η Denise Daniels έχει καταθέσει μήνυση κατά της Disney και της Pixar, ισχυριζόμενη πως πήραν την ιδέα της για ανθρωποποιημένα συναισθήματα.

Η Daniels βοήθησε στη ίδρυση ενός εθνικού ιδρύματος για παιδιά, για να ξεπεράσουν τραυματικά γεγονότα όπως τρομοκρατικές ενέργειες και θεομηνίες. Στο διάστημα 2005-2009 δούλεψε πάνω στην ιδέα για τον πιλότο μιας τηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο «The Moodsters», την οποία παρουσίασε στις Disney και Pixar. Στην μηνυτήρια αναφορά της η Daniel θεωρεί πως η Disney και η Pixar θα την πίστωναν για την ιδέα της, εφόσον προχωρούσαν με το project.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Daniels έχει τιμηθεί με ένα βραβείο Peabody για το έργο της στην τηλεόραση για παιδιά και έχει εμφανιστεί σε πολλές εκπομπές, όπως «The Oprah Winfrey Show», «The View» και «The Today Show». Εκπρόσωπος της Disney υπογράμμισε πως η ταινία αποτελεί πρωτότυπη δημιουργία της Pixar, με τη συνέχεια της ιστορίας να αναμένεται στα δικαστήρια.