Πλησιάζει η πρεμιέρα της ταινίας για τη ζωή του Morrissey

morrissey
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Jack Lowden και Jessica Brown Findlay πρωταγωνιστούν στην βιογραφική ταινία για τον τραγουδιστή των Smiths.

Την Κυριακή 2 Ιουλίου θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της η ταινία «England Is Mine» για τη ζωή του τραγουδιστή των Smiths, Morrissey, στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Εδιμβούργου. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η αφίσα της ταινίας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Jack Lowden (γνωστός για τον ρόλο του στην πρόσφατη τηλεοπτική μεταφορά του «Πόλεμος και Ειρήνη» από το BBC) καθώς και η Jessica Brown Findlay (από τον «Πύργο του Ντάουντον») στους ρόλους του Morrissey και της κολλητής του φίλης,Linder Sterling, αντίστοιχα.

 

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Mark Gill, ενώ χρέη παραγωγού εκτέλεσαν οι Baldwin Li και Orian Williams. Ο Williams, ο οποίος είχε εργαστεί ως παραγωγός στην βιογραφική ταινία «Control» για τον Ian Curtis των Joy Division, είχε αποκαλύψει σε πρόσφατη συνέντευξη πως η ταινία ολοκληρώνεται όταν ο Morrissey συναντά των Johnny Marr, κιθαρίστα των Smiths. Σύμφωνα με τον παραγωγό, η ταινία εστιάζει κυρίως στα νεανικά χρόνια του Morrissey και «τον θρίαμβό του να βγει από το περιθώριo και να γίνει ένας σύγχρονος καλτ αστέρας».

Ο ίδιος ο Morrissey πάντως δεν ενέκρινε την παραγωγή της ταινίας, της οποίας ο αρχικός τίτλος ήταν «Steven», από το πραγματικό όνομα του τραγουδιστή. Ο τίτλος που χρησιμοποιήθηκε τελικά προέρχεται από του στίχους του «Still Ill» των Smiths.