Η «Wonder Woman» είναι η πιο πετυχημένη ταινία από γυναίκα σκηνοθέτη

wonder-woman
ΤΡΙΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Η Αμαζόνα της DC έσπασε τα ρεκόρ του «Mamma Mia» και του «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι».

Μπορεί η «Wonder Woman» να ξεκίνησε με ορισμένα προβλήματα, αλλά, όπως φαίνεται από την ανταπόκριση του κοινού, η Warner πέτυχε διάνα με την επιλογή της Patty Jenkins για την καρέκλα του σκηνοθέτη.

Έχοντας κάνει την πρεμιέρα της πριν από ένα μήνα, η ταινία έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 650 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, καθιστώντας την και επίσημα την πιο πετυχημένη ταινία από γυναίκα σκηνοθέτη. Στη δεύτερη θέση, πια, της σχετικής λίστας, βρίσκεται η ταινία «Mamma Mia» της Phyllida Lloyd από το 2008, με συνολικά έσοδα 609,8 εκατομμύρια δολάρια. Η «Wonder Woman» έχει και το πιο δυνατό ξεκίνημα ταινίας από γυναίκα σκηνοθέτη, αφού τα έσοδα στο πρώτο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας ανήρθαν στα 85,2 εκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας το ρεκόρ του «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» της Sam Taylor-Johnson.

Πέραν όμως του θριάμβου στα box office, η «Wonder Woman» έχει μαγέψει και τους κριτικούς, αφού πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ταινία υπερηρώων με γυναίκα πρωταγωνίστρια (ας μη μιλήσουμε καλύτερα για την «Ηλέκτρα» της Marvel ή την «Catwoman» με την Halle Berry). Η σκηνοθέτης της ταινίας πρόσφατα μίλησε για το πώς η ταινία της έχει εμπνεύσει νεαρά παιδιά, ειδικά κορίτσια. Η Gal Gadot θα επιστρέψει στον ρόλο της Wonder Woman στην ταινία «Justice League» του Zack Snyder, όπου θα συμμαχήσει με τον Batman (Ben Affleck), τον Aquaman (Jason Momoa), τον Flash (Ezra Miller) και τον Superman (Henry Cavill) για να αντιμετωπίσουν μαζί έναν κοινό εχθρό.