Ταινίες της εβδομάδας (29/6/2017)

rough-night
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Λίγες και καλές οι τελευταίες κυκλοφορίες για τον Ιούνιο, με τις απαραίτητες δόσεις χιούμορ και περιπέτειας.

Η παρέα της Scarlett Johansson και της Kate McKinnon αποδεικνύει με το παραπάνω πως οι γυναίκες μπορούν να ξενυχτήσουν με την ίδια ένταση όπως η παραπάνω στο «Πάρτι Γυναικών», ενώ το δίδυμο Ficarra και Picone αφηγείται με ένα γλαφυρό και κωμικό τρόπο μια επίκαιρη ιστορία πολιτικής, διαφθοράς και ελπίδας στο

«Τα παράπονα στον δήμαρχο». Ξεχωρίζει και η επανακυκλοφορία του «S.O.S. Πεντάγωνο καλεί Μόσχα», με τον Peter Sellers σε έναν (ή μάλλον τρεις) αξέχαστο ρόλο στην ταινία του Stanley Kubrick.

«Πάρτι Γυναικών» («Rough Night»)
Πέντε κολλητές φίλες από το πανεπιστήμιο ξανασυναντιούνται δέκα χρόνια μετά για ένα ξέφρενο bachelorette πάρτι στο Μαϊάμι. Τα πράγματα παίρνουν ξαφνικά μια απροσδόκητα σκοτεινή, αλλά και ξεκαρδιστική, τροπή όταν κατά λάθος σκοτώνουν έναν στρίπερ. Προσπαθώντας να αποφασίσουν τι θα κάνουν, η νύχτα θα τις οδηγήσει σε τρελά μονοπάτια, και τις φέρει πιο κοντά από ποτέ.
Σκηνοθεσία: Lucia Aniello, Σενάριο: Lucia Aniello και Paul W. Downs, Ερμηνεύουν: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Ilana Glazer, Jillian Bell και Zoe Kravitz.

«Η γυναίκα του ζωολογικού κήπου» («The Zookeeper's Wife»)
Η ιστορία τoυ Ζαν και της συζύγου του που ως φύλακες του ζωολογικού κήπου της Βαρσοβίας έσωσαν ανθρώπους και ζώα κατά την επέλαση των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους.
Σκηνοθεσία: Niki Caro, Σενάριο: Angela Workman, Ερμηνεύουν: Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Brühl και Timothy Radford.

«Τα παράπονα στον δήμαρχο» («L'ora legale»)
Στο μικρό χωριό της Σικελίας, Πιετραμάρε, πλησιάζουν δημοτικές εκλογές. Για πάρα πολλά χρόνια, δήμαρχος ήταν ο διεφθαρμένος Γκαετάνο Πατάνε, ο οποίος είναι έτοιμος να συνεχίσει τη θητεία του. Αυτή τη φορά όμως είναι υποψήφιος κι ο Πιερπάολο Νατόλι, υποδειγματικός πολίτης, γεμάτος ήθος και ιδανικά. Ενάντια στις πιθανότητες ο Πιερπάολο κερδίζει τις εκλογές και μια νέα εποχή νομιμότητας και τάξης αρχίζει στην πόλη. Είναι έτοιμοι όμως οι κάτοικοι της να την υποδεχτούν;
Σκηνοθεσία: Ficarra και Picone, Σενάριο: Edoardo De Angelis, Nicola Guaglianone, Fabrizio Testini, Ficarra και Picone, Ερμηνεύουν: Ficarra, Picone, Vincenzo Amato και Antonio Catania.

«Η οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου» («Tarde para la ira»)
Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός και ντροπαλός άνδρας. Ένα πρωινό, πηγαίνει για καφέ στο μπαρ όπου δουλεύει η Άνα. Ο ερχομός του στη ζωή της, δίνει κουράγιο στην Άνα, αφού πέρασε οχτώ χρόνια περιμένοντας τον Κούρο, τον σύζυγό της, να εκτίσει την ποινή του. Ο Κούρο βγαίνει ελπίζοντας πως θα μπορέσει να ξεκινήσει απ’ την αρχή με την Άνα. Στη θέση της όμως βρίσκει μια μπερδεμένη γυναίκα κι έναν ξένο που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.
Σκηνοθεσία: Raúl Arévalo, Σενάριο: Raúl Arévalo και David Pulido, Ερμηνεύουν: Antonio de la Torre, Luis Callejo, Ruth Díaz και Raúl Jiménez.

«Οδηγός Οικογενειακής Επιβίωσης» («C'est quoi cette famille?!»)
Ο 13χρονος Μπαστιέν βρίσκεται στο κέντρο μίας «πολυσυλλεκτικής» οικογένειας: με 6 ετεροθαλή αδέλφια, 8 γονείς και εξίσου πολλά σπίτια και μετακινήσεις, η οικογενειακή του ζωή είναι πολύ πιο περίπλοκη από την σχολική. Η υπομονή, όμως, έχει κι ένα όριο: τα παιδιά αποφασίζουν να επαναστατήσουν και να αντιστρέψουν τους κανόνες. Όλοι μαζί, καταλαμβάνουν ένα ευρύχωρο διαμέρισμα και βάζουν τους γονείς στη θέση τους!
Σκηνοθεσία: Gabriel Julien-Laferrière, Σενάριο: François Desagnat, Camille Moreau, Romain Protat και Olivier Treiner, Ερμηνεύουν: Julie Gayet, Thierry Neuvic, Julie Depardieu και Lucien Jean-Baptiste.

«S.O.S. Πεντάγωνο καλεί Μόσχα» («Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb»)
Ο στρατηγός Τζακ Ρίπερ, της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, τρελαίνεται παντελώς και στέλνει βόμβες κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Πιστεύει ότι οι κομμουνιστές έχουν συνωμοτήσει για να μολύνουν τα σωματικά υγρά των Αμερικανών. Ο παρανοϊκός στρατηγός τότε εξαπολύει μια πυρηνική επίθεση κατά της Μόσχας και ξαφνικά ένα δωμάτιο γεμάτο πολιτικούς, στρατηγούς και έναν τρελό πρώην επιστήμονα των Ναζί να σταματήσουν την επίθεση προτού είναι αργά.
Σκηνοθεσία: Stanley Kubrick, Σενάριο: Stanley Kubrick, Terry Southern και Peter George, Ερμηνεύουν: Peter Sellers, George C. Scott, Sterling Hayden και Keenan Wynn.