Παιδικός φίλος του Morrissey χαρακτηρίζει το «England Is Mine» ιστορική μυθοπλασία

england-is-mine-2
ΤΡΙΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Θεωρεί πως το τρέιλερ ήταν «ανειλικρινές» και προσβάλει το αυθεντικό ταλέντο του Morrissey, χαρακτηρίζοντας την ταινία ως «ιστορική μυθοπλασία».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας «England Is Mine» για τη ζωή του Morrissey πριν τον σχηματισμό των Smiths. Ο James Maker, ένας παιδικός φίλος του Morrissey, σχολίασε πως η απεικόνιση του τραγουδιστή ήταν «ανειλικρινής» και έκανε λόγω για «ιστορική μυθοπλασία» εκ μέρους των παραγωγών της ταινίας. Ο Maker χόρευε  επί σκηνής με τους Smiths στις πρώτες τους συναυλίες και αργότερα σχημάτισε τα συγκροτήματα Raymonde και RPLA.

Jack Lowden και Jessica Brown Findlay πρωταγωνιστούν στην ταινία για τη ζωή του Morrissey πριν τους Smiths.

Ξεκινώντας την κριτική του, ο Maker εξηγεί πως «σύμφωνα με το trailer του “England Is Mine”, ο Morrissey ήταν ένα αυτιστικό, συνεσταλμένο πλάσμα» το οποίο για να γίνει τραγουδιστής έπρεπε να σπρωχτεί «από έναν καλοπροαίρετο φίλο, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν επικοινώνησε με τον Morrissey κατά τη διάρκεια της επιτυχίας των Smiths». «Χειρότερα, τον έβαλαν σε ένα πράσινο παλτό και δεν του έδωσαν ούτε μια λέξη από το πνεύμα του Morrissey που όλοι γνωρίζουμε. Δεν είναι βιογραφική ταινία, αλλά ιστορική μυθοπλασία» τόνισε ο Maker σε ανάρτηση του στο Facebook.

Συνεχίζοντας, ο Maker εξηγεί πως «η ιδέα ότι εφόσον ο Morrissey μπορεί να γίνει τραγουδιστής, τότε μπορεί ο οποιοσδήποτε, είναι ανειλικρινής και προσβάλλει το γνήσιο ταλέντο του ως καλλιτέχνης», ενώ καταλήγει πως είναι «ανακουφισμένος» που δεν συμπεριλήφθηκε στην ταινία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Morrissey δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του στην παραγωγή της ταινίας.