Αυτό το καλοκαίρι, γευματίζουμε όπως ο Χάρι Πότερ

harry-potter-food
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ένα εστιατόριο πρόκειται να ανοίξει αυτό το καλοκαίρι στο Λονδίνο, το οποίο φιλοδοξεί να σερβίρει ένα γεύμα αντάξιο αυτών του Χόγκουαρτς.

Εάν είχατε ποτέ την απορία πόσο καλό είναι το φαγητό που σερβίρεται στα επίσημα γεύματα της σχολής μαγείας του Χόγκουαρτς, αυτό το καλοκαίρι έχετε την ευκαιρία να μάθετε, χάρη σε ένα εστιατόριο του Λονδίνου. Πιο συγκεκριμένα, το εστιατόριο The Library στο Covent Garden θα σερβίρει ένα γεύμα επτά πιάτων επηρεασμένο από τον μαγικό κόσμο της JK Rowling.

Όλα ξεκινούν στην Πλατφόρμα 9 ¾ που βρίσκεται στο Library, όπου οι καλεσμένοι μπορούν να χαλαρώσουν με ένα ποτήρι butterbeer ή firewhiskey, καθώς περιμένουν το άκρως σημαντικό γράμμα από το Χόγκουαρτς, το οποίο είναι φαγώσιμο και συνοδεύεται με τρία ορεκτικά.

lib-rary.com

To πρώτο πιάτο λέγεται Devil’s Snare, το οποίο συνοδεύεται από σπόρους chia, φύκια και κολοκυθάκια, στη συνέχει σερβίρεται το Who is Peter Minus με αρνί, κανέλα και κρεμμύδι και τέλος έρχεται το Triwizard Tournament (κόκκινο μπαρμπουνάκι). Μετά στα κυρίως, το γεύμα συνεχίζει με τα λίγο πιο «εξωτικά» Hatstall (λίπος βοδινού με ψωμί και παρφέ από συκώτι κοτόπουλου) και το Secret Keeper (καπνιστή αγγουλία σε ζωμό kimchi). Το γεύμα ολοκληρώνεται με το γλυκό Honeydukes, το οποίο έχει λευκό σουσάμι, κατσικίσιο τυρί, σύκα και παγωτό δάφνης.

Το «μαγικό» γεύμα σερβίρεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, με κόστος 75 λίρες το άτομο. Εφόσον βρεθείτε στη βρετανική πρωτεύουσα, καλό θα είναι να έχετε κάνει μια κράτηση από πριν, αφού το επίσημο opening αναμένεται με ανυπομονησία από τους καλοφαγάδες φανς του μικρού μάγου.