«Sssh! Silent Movies με τo αριστουργηματικό L’enfer του Henri-Georges Clouzot.

lenfer
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Tο αγαπημένο οπτικοακουστικό πρότζεκτ της ταράτσας συνεχίζει την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις σεζ-λονγκ του Bios.

Το αριστούργημα του Henri-Georges Clouzot, L'Enfer (1964), παρέμεινε, λόγω πολλαπλών δυσκολιών που αντιμετώπισε η παραγωγή, ημιτελές. Η ταινία απεικονίζει την ακραία ζήλια του ξενοδόχου Marcel, προς τη σύζυγό του, Odette. Καταρτίστηκε εν μέρει σε ασπρόμαυρη, εν μέρει σε χρώμα. Ο Clouzot επέλεξε τον τίτλο ως υπαινιγμό για την Κόλαση του Δάντη, ενώ τα ονόματα Odette και Marcel αναφέρονται σε χαρακτήρες του μυθιστορήματος του Μαρσέλ Προύστ, «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο».

Τα Sssh! Silent Movies είναι μια μοναδική θερινή σινεφίλ εμπειρία τις καλοκαιρινές νύχτες στην ταράτσα με την ωραιότερη θέα. Συνδυάζει επιλεγμένες προβολές ταινιών και ένα εκλεκτικό DJ set κάθε φορά, που μπορείς να τα απολαύσεις φορώντας ασύρματα ακουστικά. Τα ακουστικά σού επιτρέπουν να βλέπεις την ταινία και να διαλέγεις ανά πάσα στιγμή ανάμεσα στον ήχο τής και τη μουσική που επιλέγει ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ζωντανά κατά τη διάρκεια της ταινίας.

Ανεβαίνεις στην ταράτσα, παίρνεις τα ακουστικά σου, κάθεσαι σε μια ωραία σεζ-λονγκ, βλέπεις την ταινία, αλλάζεις κανάλι στα ακουστικά και ακούς μουσική!

Τη μουσική και το πρόγραμμα των ταινιών επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.

Επόμενη Προβολή: Les Demons (1973) του Jesus Franco

Info
Ακουστικά: 2 ευρώ
Ώρα έναρξης: 21.15