Felicity Jones: Από τον «Πόλεμο των Άστρων» στην «Λίμνη των Κύκνων»

felicity-Jones Fred Prouser
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Το κλασσικό μπαλέτο του Pyotr Ilyich Tchaikovsky έρχεται στην μεγάλη οθόνη από τον Luca Guadagnino.

Μετά τις αστρικές περιπέτειες στο «Rogue One», η Felicity Jones ετοιμάζεται να ταξιδέψει κάπου πιο κοντά, αλλά συνάμα και πιο μαγικά, για την επόμενή της ταινία. Ο λόγος για την κινηματογραφική μεταφορά της «Λίμνης των Κύκνων», όπου θα πρωταγωνιστήσει η νεαρή Βερατνίδα ηθοποιός.

Rosalie O'Connor Photography / Rosalie O'Connor

Η κινηματογραφική μεταφορά της «Λίμνης των Κύκνων» δεν θα είναι μιούζικαλ.

Το κλασσικό έργο του Pyotr Ilyich Tchaikovsky αφηγείται την ιστορία μιας πριγκίπισσας, την οποία μεταμορφώνει σε κύκνο ένας κακός μάγος. Αν και το έργο αρχικά θεωρήθηκε αποτυχία, όταν παρουσιάστηκε το 1876, πλέον θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα και πιο αγαπημένα μπαλέτα όλων των εποχών. Ο «Μαύρος Κύκνος» του Darren Aronofsky αντλεί αρκετά στοιχεία από τους κεντρικούς χαρακτήρες και τη μουσική της «Λίμνης των Κύκνων», αλλά δεν ακολουθεί πιστά την πρωτότυπη ιστορία του μπαλέτου.

H Natalie Portman πρωταγωνίστησε στον «Μαύρο Κύκνο» του Darren Aronofsky, αποσπώντας μάλιστα το Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της.

Το σενάριο της κινηματογραφικής μεταφοράς, η οποία δεν θα είναι μιούζικαλ, φέρει την υπογραφή της Kristina Lauren Anderson. Την σκηνοθεσία πρόκειται να αναλάβει ο Luca Gudagnino, ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του ριμέικ της κλασσικής ταινίας τρόμου «Suspiria» του Dario Argento.