Ταινίες της εβδομάδας (13/7/2017)

o-planitis-ton-pithikon-i-sugkrousi
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Περιπέτεια, δράση και χιούμορ στις νέες κυκλοφορίες της εβδομάδας.

Το καλοκαίρι έχει πλέον μπει για τα καλά, με τις επιλογές αυτή την εβδομάδα να είναι λίγες και καλές. Ο πόλεμος για τον «Πλανήτη των Πιθήκων» αποτελεί το θέμα της τρίτης ταινίας της rebooted σειράς επιστημονικής φαντασίας, με την σύγκρουση ανθρώπων και πιθήκων να φτάνει σε νέα επίπεδα, ενώ στον «Κύκλο» οι πάντα επίκαιρες θεματικές της ιδιωτικότητας και προσωπικής ελευθερίας αποσκοπούν να μας προβληματίσουν καλοκαιριάτικα.

«Ο Πλανήτης Των Πιθήκων: Η Σύγκρουση» (War for the Planet of the Apes)
Στο τρίτο κεφάλαιο της εξαιρετικά επιτυχημένης blockbuster σειράς ταινιών, o Σίζαρ και οι πίθηκοι μπλέκονται σε μία φονική μάχη, με ένα στρατό ανθρώπων υπό την ηγεσία ενός αδίστακτου συνταγματάρχη. Μετά τις ανυπολόγιστες απώλειες των πιθήκων, ο Σίζαρ παλεύει με τα πιο σκοτεινά του ένστικτα και ξεκινά μία προσωπική αναζήτηση ώστε να εκδικηθεί για το είδος του. Όταν το ταξίδι του τους φέρει αντιμέτωπους πρόσωπο με πρόσωπο, ο Σίζαρ και ο συνταγματάρχης θα αναμετρηθούν σε μία επική μάχη που θα κρίνει τη μοίρα των δύο ειδών, αλλά και του μέλλοντος του πλανήτη.

Διαβάστε γιατί η σύγχρονη τριλογία του «Πλανήτη των πιθήκων» είναι η σημαντικότερη στιγμή του εμπορικού σινεμά της δεκαετίας

Σκηνοθεσία: Matt Reeves, Σενάριο: Mark Bomback και Matt Reeves, Ερμηνεύουν: Woody Harrelson, Judy Greer, Andy Serkis και Steve Zahn.

«Ο Κύκλος» (The Circle)
Όταν η Μέι προσλαμβάνεται στην μεγαλύτερη και πιο ισχυρή εταιρία Τεχνολογίας και Social Media στον κόσμο, θεωρεί ότι αυτή είναι η ευκαιρία της ζωής της. Καθώς ανέρχεται στην ιεραρχία, ενθαρρύνεται από τον Ιδρυτή της εταιρίας Ίμον να συμμετέχει σε ένα επαναστατικό πείραμα που ξεπερνάει τα όρια της ιδιωτικότητας, της ηθικής και τελικά κάθε προσωπικής ελευθερίας. Η συμμετοχή της στο πείραμα και κάθε απόφαση που λαμβάνει επηρεάζει το μέλλον και τις ζωές των φίλων της, της οικογένειας της αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Σκηνοθεσία: James Ponsold, Σενάριο: James Ponsold και Dave Eggers, Ερμηνεύουν: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega και Bill Paxton.

«Βρε καλώς τους!» (À bras ouverts)
Ένας γνωστός διανοούμενος με αριστερές πεποιθήσεις υποστηρίζει την ανάγκη να προσφέρουμε άσυλο σε όσους το χρειάζονται. Όταν στριμώχνεται σε ένα talkshow από τον παρουσιαστή για το πρόβλημα των ρομά, δέχεται μια πρόκληση. Να ανοίξει το σπίτι του και να τους φιλοξενήσει.
Σκηνοθεσία: Philippe de Chauveron, Σενάριο: Guy Laurent, Marc de Chauveron και Philippe de Chauveron, Ερμηνεύουν: Christian Clavier, Ary Abittan, Elsa Zylberstein και Cyril Lecomte.

«Το Μπαρ» (El Bar)
Ένα μπαρ, ένα συνηθισμένο μεσημέρι. Θαμώνες κάθονται μαζί με περαστικούς και μοιράζονται τηγανητά γλυκά και σάντουιτς με ψητό ζαμπόν και τυρί. Η ζωή κυλάει κανονικά μέχρι που ένας πελάτης βγαίνει από το μπαρ και πυροβολείται μέσα στη μέση της έρημης πλατείας. Όλοι μέσα στο μπαρ κοιτάνε αποσβολωμένοι, μέχρι που ένας αποφασίζει να βγει έξω να δει τι γίνεται, για να καταλήξει και αυτός με μία σφαίρα. Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν γιατί κανείς δεν τολμά να βγει να βοηθήσει τους δύο άντρες: ίσως να υπάρχει ένας τρελός που πυροβολεί από κάποια οροφή. Η πλατεία παραμένει επικίνδυνα άδεια και τα τηλέφωνα δεν έχουν σήμα. Μέσα στον πανικό, παρατηρούν ότι κάποιος μετακίνησε τα πτώματα. Και τότε η φαντασία τους οργιάζει για να καταλήξουν σε μία ιδέα: Και αν ο κίνδυνος βρίσκεται μέσα στο μπαρ; Και αν οι πυροβολισμοί τελικά είναι για να τον κρατήσουν μέσα και να μην κινδυνέψουν αυτοί που είναι έξω;
Σκηνοθεσία: Álex de la Iglesia, Σενάριο: Álex de la Iglesia και Jorge Guerricaechevarría, Ερμηνεύουν: Blanca Suárez, Mario Casas, Carmen Machi και Secun de la Rosa.

«Royal Opera House: Otello» (14 & 18/7)
Η ζήλεια, η εξαπάτηση και ο φόνος συναντώνται στην κλασική τραγωδία του William Shakespeare «Otello» με την παθιασμένη αφήγηση του Giuseppe Verdi. Ο Jonas Kaufmann κάνει το ντεμπούτο στο ρόλο του Οθέλο ενώ ο βαρύτονος Ludovic Tezier είναι ο κακόβουλος Ιάβος στην νέα αυτή παραγωγή του βραβευμένου με το Olivier Award σκηνοθέτη, Keith Warner. Στην εν λόγω παραγωγή, που θα προβάλλουν αποκλειστικά τα Village Cinemas, θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε την Ορχήστρα της Royal Opera House και την Χορωδία της Royal Opera οδηγώντας έτσι σε νέα μουσικά μονοπάτια την συνολική εμπειρία.