16+1 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζετε για τον James Franco

16kai1-pragmata-pou-isos-de-gnorizete-gia-ton-James-franco

πηγή: imdb

ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Αξύριστος, επιμελώς ατημέλητος, με κοστούμι ή πιο casual, ο 34χρονος James Franco είναι λαμπερός, όμορφος, πολυτάλαντος και έχει ήδη κατακτήσει το Χόλιγουντ.

Με άλλα λόγια... τα έχει όλα. Σκηνοθέτης, ηθοποιός, ποιητής, συγγραφέας κάτοχος master και διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ, ο James Franco κάνει όλους εμάς τους υπόλοιπους να αισθανόμαστε τουλάχιστον...άβολα.

Επειδή όμως, ίσως «ότι λάμπει να μην είναι χρυσός», το click@Life βάζει στο μικροσκόπιο τον πολυτάλαντο σταρ του Χόλιγουντ και αποκαλύπτει 16+1 άγνωστες (ίσως) πτυχές της ζωής του.

1. Μόλις στα 28 του χρόνια ο James Franco, εκτός των άλλων απέκτησε και δίπλωμα πιλότου, το οποίο οφείλει στην ταινία «Flyboys» του 2006 με τον Jean Reno.

2. Όταν το 2001 υποδύθηκε τον James Dean στην ομώνυμη αυτοβιογραφική παραγωγή, αναγκάστηκε να αρχίσει το κάπνισμα, το οποίο σιχαίνεται. Φυσικά αργότερα το σταμάτησε.

3. Μάλιστα την Χρυσή Σφαίρα, που κέρδισε για αυτόν τον ρόλο τη χάρισε στη μητέρα του.

4. Η οικογένειά του τον φωνάζει Ted, υποκοριστικό που προέρχεται από το άλλο όνομά του, Edward. Μάλιστα σε μικρότερη ηλικία όλοι το αποκαλούσαν «Teddy Bear».

5. Όταν φοιτούσε στο λύκειο του Palo Alto, κέρδισε τον τίτλο του «Καλύτερου Χαμόγελου», παρά το γεγονός ότι φορούσε σιδεράκια.

6. Στα 19 του παράτησε το πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες, για να γίνει ηθοποιός. Για να συντηρηθεί εργαζόταν στη νυχτερινή βάρδια των McDonald's. Από τότε έγινε …χορτοφάγος.

7. Αργότερα επέστρεψε στο UCLA για να ολοκληρώσει τις σπουδές του στη δημιουργική γραφή. Εξάλλου όπως δήλωνε ο ίδιος είχε μετανιώσει που εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο.

8. Πριν πάρει το ρόλο του Harry Osborn στον «Spiderman» είχε περάσει από αρκετές οντισιόν για το ρόλο του ίδιου του Peter «Spiderman» Parker.

πηγή: imdb

9. Μάλιστα στις 3 Μαΐου του 2002, βγήκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες δύο ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε ο James Franco: το Deuces Wild και ο Spiderman. Τα κέρδη της δεύτερης ήταν 67 φορές περισσότερα από αυτά της πρώτης.

10. Τις ελεύθερές του ώρες ο James Franco της περνά ζωγραφίζοντας, που και εκεί έχει ταλέντο.

11. Έχει δική του εταιρεία παραγωγής, που φέρει το όνομα «Rabbit Bandini Productions».

12. Έχει πορτογαλική και σουηδική καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του και ρωσική και εβραϊκή από την πλευρά της μητέρας του.

13. Αν και του πήρε το ρόλο του Spiderman, ο James Franco είναι πολύ καλός φίλος με τον Tobey Maguire, στου οποίου την κόρη μάλιστα έκανε και «babysitting» το 2007 στα γυρίσματα του «Spiderman 3».

14. Για την ταινία «Anapolis» έκανε προπόνηση στο μποξ για 8 μήνες.

15. Δεν βρίσκει ποτέ χρόνο για να ηρεμήσει και μάλιστα ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν του αρέσει καν να… κοιμάται, γιατί αισθάνεται ότι έχει πολλά πράγματα να κάνει.

16. Εκτός από την ηθοποιία, τη συγγραφή (βιβλία του έχουν ήδη εκδοθεί) και την σκηνοθεσία, διδάσκει υποκριτική στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

17. Σε νεαρή ηλικία είχε συλληφθεί για μικροκλοπές αρκετές φορές. Μάλιστα μία από αυτές έκλεψε ένα άρωμα, το οποίο μετά πούλησε. Χρόνια αργότερα έγινε το πρόσωπο της Gucci, του αρώματος που είχε κάποτε κλέψει.

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ