Σε μαύρη λίστα ο «Γουίνι το αρκουδάκι» στην Κίνα

winnie-the-pooh-and-friends
ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Τα memes με τον Κινέζο πρόεδρο μάλλον ευθύνονται για την πιο πρόσφατη απαγόρευση.

Οι κινεζικές αρχές έχουν επιβάλει απαγόρευση στον «Γουίνι το αρκουδάκι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας. Έχουν ήδη αρχίζει να σβήνουν σχόλια που παραπέμπουν στον Γουίνι, ενώ ακόμα και GIFs με το ήρωα της Disney έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται από την πλατφόρμα WeChat, την οποία χρησιμοποιούν 889 εκατομμύρια Κινέζοι.

Ακόμα δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη εξήγηση από τις αρχές για την απροσδόκητη απαγόρευση, η οποία όμως δεν είναι και η πρώτη. Ο λόγος της απαγόρευσης φαίνεται πως είναι η σύγκριση που γίνεται μεταξύ του πρόεδρου της χώρας Xi Jinping με το χαριτωμένο αρκουδάκι της Disney. Μια αντίστοιχη απαγόρευση είχε μπει σε ισχύ το 2013, μετά από συνάντηση του Κινέζου προέδρου με τον τότε Αμερικανό ομόλογό του, Barack Obama, η οποία είχε συγκριθεί με τη σχέση του Γουίνι με τον Τίγκερ.

Το 2015 είχε κυκλοφορήσει μια φωτογραφία του Xi να στέκεται όρθιος σε ένα αυτοκίνητο, ενώ δίπλα υπήρχε μια φωτογραφία του Γουίνι σε ένα αυτοκινητάκι. Η φωτογραφία διαδόθηκε γρήγορα και έγινε μια από τις πιο λογοκριμένες φωτογραφίες για το 2015.