Ξανά μαζί μετά από 31 χρόνια οι πρωταγωνιστές του «Platoon»

platoon-willen-dafoe-charlie-sheen-tom-berenger
ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Οι άγνωστοι τότε Johnny Depp, Charlie Sheen και Kevin Dillon είχαν ξεχωρίσει στην ταινία του Oliver Stone.

Οι «παλιοσειρές» Bunny, Lerner και Taylor του «Platoon» βρέθηκαν ξανά μαζί, περίπου 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας του Oliver Stone. Ο Kevin Dillon, ο Charlie Sheen και ο Johnny Depp ήταν σχετικά άγνωστοι το 1986 και η ταινία αποτέλεσε εφαλτήριο για μεγαλύτερους ρόλους.

#platoon 30 year #reunion last night at #johnnydepp house #goodtimes @charliesheen

A post shared by Kevin Dillon (@kevindillonofficial) on

Το «reunion» των τριών ηθοποιών έγινε στο σπίτι του Depp στο Χόλιγουντ, με τον Dillon να ανεβάζει τη σχετική φωτογραφία στο Instagram. Ο Deep εμφανίζεται με ένα πουράκι και μια μπλούζα του Johnny Cash, ο Sheen με ένα από τα γνώριμα χαβανέζικα πουκάμισά του και ο Dillon με ένα πλατύ χαμόγελο.

Η ταινία του Stone απέσπασε τα βραβεία Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, ήχου και μοντάζ το 1987 και ήταν η πρώτη μιας τριλογίας ταινιών με θέμα τον πόλεμο στο Βιετνάμ (ακολούθησαν τα «Γεννημένος την 4η Ιουλίου» το 1990 και το «Ουρανός και Γη» το 1993). Στο «Platoon», ο Sheen ενσάρκωσε τον κεντρικό χαρακτήρα, τον νεοσύλλεκτο στρατιώτη Chris Taylor. Μέσα σε όλη την παράνοια και τη φρίκη που τον βρίσκει στις ατέλειωτες ασιατικές ζούγκλες, αντιμετωπίζει μια ηθική κρίση καθώς αναγκάζεται να «επιλέξει» ανάμεσα στον κυνικό και σαδιστή λοχία Barnes (Tom Berenger) και τον φιλεύσπλαχνο και υπομονετικό λοχία Elias (Willem Dafoe).

Ο Dillon υποδύθηκε τον Bunny, έναν τυπικό συντηρητικό νέο της εποχής, ο οποίος όμως δε διστάζει να εκδηλώσει τις ψυχωτικές και βίαιες τάσεις του πάνω στον άμαχο πληθυσμό, αποκαλύπτοντας έτσι το τρομακτικό πρόσωπο της «αγνής» νεολαίας που διαμορφωνόταν την εποχή εκείνη. Ο Depp, από την πλευρά του, ενσάρκωσε τον Lerner, έναν διερμηνέα ο οποίος αντιμετωπίζει αντίστοιχα διλήμματα με τον Taylor, αλλά τραυματίζεται σοβαρά σε μια ενέδρα των Βιετκόνγκ.