Τελικά πόσο ταίριαζε ο Ed Sheeran στο «Game of Thrones»;

game-of-thrones
ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ακολουθούν spoiler για την πρεμιέρα της έβδομης σεζόν της σειράς.

Αν είδατε την πρεμιέρα της έβδομης σεζόν του «Game of Thrones», τότε θα ξέρετε ότι δεν υπήρξε κάποια τόσο σημαντική εξέλιξη ώστε να μας κάνει σοφότερους σε σχέση με όσα ήδη ξέραμε για τη σειρά. Αυτό βοήθησε ακόμη περισσότερο στην ανάδειξη της guest εμφάνισης του Ed Sheeran ως το γεγονός του επεισοδίου που συζητήθηκε περισσότερο.

Ο Sheeran λοιπόν ανέλαβε το ρόλο ενός στρατιώτη των Lannister που καθόταν μαζί με μερικούς άλλους ακόμα για να ξαποστάσουν και φυσικά θα ήταν αυτός που θα τους τραγουδούσε, αναγνωρίζοντας την φωνή και την προφορά του πριν καν τον δούμε στην οθόνη μας. Οι δρόμοι του διασταυρώθηκαν με την Arya, η οποία μόλις επέστρεφε από το μαζικό φονικό του Walder Frey και των στρατιωτών του και είχαμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό και ότι αυτή η σκηνή θα οδηγούταν σε μακελειό. Ωστόσο εξελίσσεται και καταλήγει εντελώς ήρεμα και είναι σίγουρα η πιο ανθρώπινη στιγμή όχι μόνο του επεισοδίου, αλλά και από όσες είχε ως τώρα η σειρά.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν συμμεριζόμαστε τον ντόρο γύρω από το όνομα του Sheeran, ο οποίος αυτή τη στιγμή θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ποπ σταρ στον πλανήτη. Αυτό όμως δεν έχει καθόλου σημασία για το αν λειτουργεί η συγκεκριμένη σκηνή ή όχι. Και άλλοι μουσικοί έχουν περάσει από τη σειρά, όπως για παράδειγμα μέλη των Coldplay, των Sigur Ros και των Mastodon, κανείς τους όμως τόσο αναγνωρίσιμος όπως ο Sheeran. Είναι η πρώτη φορά που η σειρά αναλαμβάνει να διαχειριστεί μια τέτοια περίπτωση. Και το αποτέλεσμα είναι ανάλαφρο και διασκεδαστικό, κάτι που χρειαζόταν σίγουρα η σειρά, χωρίς την ίδια στιγμή να σε πετάει έξω από το κλίμα.

Από τη στιγμή που και ο ίδιος ο Sheeran ήθελε να συμμετάσχει με κάποιον τρόπο στη σειρά και η ίδια η παραγωγή ήθελε να τον αξιοποιήσει κάπως, αυτός ήταν εν τέλει και ο καλύτερος τρόπος. Βάζοντάς τον να τραγουδά παραδοσιακά τραγούδια του Westeros ως στρατιώτης των Lannister, δίνοντας έτσι και μια διαφορετική άποψη ως προς το ποιοι είναι οι κακοί και ποιοι απλά τα θύματα της ιστορίας. Γιατί ήταν η πρώτη φορά που βλέπουμε από τόσο κοντά την ιστορία μερικών απλών στρατιωτών που δεν φταίνε σε τίποτα, κάτι που αντιλαμβάνεται και η ίδια η Arya που πλέον ελέγχει την εκδικητική μανία της και στοχεύει μόνο σε συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως για παράδειγμα η Cersei που είναι και ο επόμενος προορισμός της λίστας της.

Η παρουσία του Sheeran ελαφραίνει λίγο το κλίμα, αυτό όμως ήταν και το νόημα της συγκεκριμένης σκηνής. Το «Game of Thrones» κάνει τόσα πράγματα καλά, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πνιγεί μέσα στη σοβαρότητά του. Με ενέργειες σαν αυτή όχι απλά διατηρείται η πίστη μας στη σειρά, αλλά ανανεώνεται κιόλας, αφού με τέτοιες θεωρητικά ασήμαντες λεπτομέρειες δίνει βάθος στον κόσμο της και τον εμπλουτίζει. Και ακόμη και έτσι να μη θες να το δεις, είναι ένα δώρο στη μουσικόφιλη Maisie Williams (που υποδύεται την Arya), που είναι κάτι όμορφο από μόνο του. Σίγουρα πάντως η συνέχεια αναμένεται καταιγιστική και γεμάτη πλοκή, οπότε ας απολαύσουμε σκηνικά σαν αυτό όσο μπορούμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΣ / [email protected]