Η θρυλική «Ζώνη του Λυκόφωτος» γίνεται θεατρική παράσταση

twilight-zone
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Το ολοκαίνουργο έργο που θα είναι βασισμένο στην τηλεοπτική σειρά θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη στη λονδρέζικη σκηνή, τον προσεχή Δεκέμβριο.

Η τηλεοπτική σειρά του CBS, «Η Ζώνη του Λυκόφωτος» (The Twilight Zone) έκανε πρεμιέρα στους αμερικανικούς δέκτες το 1959 και διήρκησε μέχρι και το 2003, όταν και έριξε αυλαία. Προβλήθηκε ουσιαστικά σε τρεις φάσεις: 1959-1964, 1985-1989, 2002-2003.

Εμπλουτισμένα με δραματικά στοιχεία, όπως επίσης και με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, τρόμου και θρίλερ, τα επεισόδιά της διακρίνονταν για την απροσδόκητη πλοκή τους, γεγονός που συνέβαλλε στην επιτυχία της σειράς, που συνδύαζε μοναδικά τον καφκικό εφιάλτη με το sci-fi.

«Υπάρχει μια πέμπτη διάσταση πέρα από αυτές που είναι γνωστές στον άνθρωπο. Είναι μια διάσταση απέραντη όσο και το Διάστημα και άχρονη όσο και το άπειρο. Είναι ο μεσαίος χώρος ανάμεσα στο φως και τη σκιά, ανάμεσα στην επιστήμη και τη δεισιδαιμονία, και βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο πηγάδι των βαθύτερων φόβων του ανθρώπου και στις κορφές της γνώσης του. Αυτή είναι η διάσταση της φαντασίας. Μια περιοχή που αποκαλούμε Η Ζώνη του Λυκόφωτος», ανέφερε ο Rod Serling στους ατμοσφαιρικούς, υποβλητικούς προλόγους, όταν έπεφταν οι τίτλοι έναρξης του σόου.

Όπως ήταν φυσικό, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, «Η Ζώνη του Λυκόφωτος» γνώρισε αναβιώσεις στη μεγάλη οθόνη και στη θεατρική σκηνή. Έγινε κινηματογραφική ταινία το 1983 «Twilight Zone: The Movie» σε παραγωγή του Steven Spielberg και με πρωταγωνιστές τους Dan Aykroyd, Albert Brooks, John Lithgow.

Σχεδόν έξι δεκαετίες μετά την πρεμιέρα της στη μικρή οθόνη, η εμβληματική σειρά θα μεταφερθεί στο θεατρικό σανίδι. Ένα ολοκαίνουργιο έργο σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Olivier, Richard Jones θα κάνει παγκόσμια πρώτη τον προσεχή Δεκέμβριο στο Almeida Theatre στο Λονδίνο.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον το καστ των πρωταγωνιστών.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ