Η ζωή του δημιουργού της Wonder Woman στη μεγάλη οθόνη

wonder-woman
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας «Professor Marston & The Wonder Women».

Η Ammapurna Pictures έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο τρέιλερ της ταινίας «Professor Marston & The Wonder Women», για τη ζωή του ψυχολόγου από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Dr. William Moulton Marston και πώς η αντισυμβατική του σχέση ενέπνευσε τη δημιουργία της Αμαζόνας ηρωίδας της DC το 1941. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Luke Evans, Rebecca Hall, Bella Heathcote και Connie Britton, ενώ το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Angela Robinson.

DC

Η Wonder Woman μπορεί να θεωρείται ένα από τα «μεγάλα χαρτιά» της DC – ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς την τεράστια επιτυχία της πρόσφατης ταινίας με την Gal Gadot – αλλά στην αρχή της «καριέρας» της είχε αντιμετωπίσει έντονη κριτική για τη διάχυτη σεξουαλικότητά της. Οι μούσες του δημιουργού της Wonder Woman ήταν η σύζυγός του, η ψυχολόγος και εφευρέτης Elizabeth Marston, καθώς και η ερωμένη του ζευγαριού, Olive Byrne.

To «Professor Marston & The Wonder Women» θα κάνει την πρεμιέρα του στους αμερικάνικους κινηματογράφους στις 27 Οκτωβρίου.

Με τους ήρωες της DC στις αρχές της δεκαετίας του 1940 να είναι κυρίως άνδρες, όπως ο Superman, ο Batman και ο Green Lantern, ο Marston είχε την ιδέα για έναν νέο υπερήρωα, ο οποίος θα νικούσε το κακό όχι με τις γροθιές ή τις υπερφυσικές δυνάμεις του, αλλά με την αγάπη. Σύμφωνα με τον μύθο, η Elizabeth Marston πρότεινε τότε στον σύζυγό της να δημιουργήσει μια γυναίκα υπερηρωίδα. Ο Marston στη συνέχεια βάσισε την Wonder Woman πάνω στο πρότυπο της μοντέρνας, αντισυμβατικής, απελευθερωμένης και δυνατής γυναίκας.