Ο Michael Caine εμφανίζεται στη «Δουνκέρκη», αλλά λίγοι φαίνεται να τον αναγνώρισαν

dunkirk
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ο Christopher Nolan επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν τον Sir Michael Caine να εμφανίζεται στη νέα του ταινία, «Δουνκέρκη».

Η συνεργασία των δύο ξεκίνησε με το «Batman Begins» το 2005, όπου ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία τον Άλφρεντ, τον πιστό μπάτλερ του «Σκοτεινού Ιππότη», για να συνεχίσει με το «The Prestige», το «Interstellar», το «Inception» και τις υπόλοιπες ταινίας της τριλογίας «The Dark Knight».

Ο Tom Hardy παίζει τον ρόλο ενός πιλότου της RAF.

Έχοντας ξεκινήσει το σερί του από το 2005, ο Nolan αποκάλυψε πως ο Caine έχει έναν μικρό ρόλο στη νέα του ταινία, την οποία όμως λίγοι θεατές φαίνεται πως κατάλαβαν. Όπως εξήγησε, o Caine κάνει τη φωνή στον χαρακτήρα του Tom Hardy (ενός πιλότου της RAF) μέσω ασυρμάτου, στην αρχή της ταινίας. «Με εκπλήσσει που πολύς κόσμος δεν τον κατάλαβε, όταν πραγματικά έχει μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές στον κινηματογράφο» σχολίασε ο σκηνοθέτης.

Η εμφάνιση του Michael Caine παραπέμπει στο ρόλο του στην «Μάχη της Αγγλίας» του 1969.

«Ήθελα τόσο πολύ να τον χωρέσω εκεί. Είναι σαν μια παραπομπή στον χαρακτήρα του στην “Μάχη της Αγγλίας”. Επίσης, είναι ο Michael και πρέπει να είναι σε όλες μου τις ταινίες!» κατέληξε ο Nolan.