Οι «Κατάλληλοι άνθρωποι» επιστρέφουν με τη βοήθεια του DiCaprio

right-stuff-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

To διαστημικό πρόγραμμα της NASA και o ανταγωνισμός με τη Σοβιετική Ένωση στο επίκεντρο της νέας τηλεοπτικής σειράς.

Ο Leonardo DiCaprio έχει αναλάβει να μεταφέρει το μυθιστόρημα του Tom Wolfe «Οι κατάλληλοι άνθρωποι» στην μικρή οθόνη. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία των αστροναυτών του Προγράμματος «Μέρκιουρι» και τις προσπάθειες της NASA να βάλει τον πρώτο Αμερικάνο στο διάστημα, σε μια εποχή που η Σοβιετική Ένωση έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος το 1983 από τον Philip Kaufman απέσπασε τέσσερα βραβεία Όσκαρ (ήχου, μοντάζ, ειδικών εφέ και μουσικής), οπότε ο DiCaprio και οι συνεργάτες του θα έχουν ένα δύσκολο έργο.

Ως τηλεοπτική παραγωγή, θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν σε μεγαλύτερο βάθος τις ιστορίες των τολμηρών αεροπόρων και αστροναυτών της NASA, καθώς και τον αντίκτυπο των επιτευγμάτων τους στις οικογένειες τους και την Αμερική. Η σειρά θα ξεκινά με τους επτά πρώτους αστροναύτες της NASA καθώς κάνουν τις δοκιμές στην έρημο Mojave. Βασικός σεναριογράφος και εκτελεστικός παραγωγός στην σειρά θα είναι ο Will Staples, ο οποίος θα χρησιμοποιήσει το μυθιστόρημά του Wolfe ως εφαλτήριο, με κάθε σεζόν να καλύπτει μια διαφορετική αποστολή της NASA.

Η διευθύνων σύμβουλος του National Geographic, Courteney Monroeδεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για την επικείμενη συνεργασία της με τον DiCaprio, την Jennifer Davisson και την εταιρεία παραγωγής τους, Appian Way. Όπως τόνισε η Monroe, με τη σειρά «εξετάζουμε την εποχή που η καθημερινότητα, τα προβλήματα και οι δοκιμασίες που αντιμετώπισαν αυτοί οι άνθρωποι συζητούνταν δημόσια».