Μια πιο ειλικρινής ματιά στο «Φάντασμα στο κέλυφος»

ghost-in-the-shell
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ένα «νέο» τρέιλερ τονίζει το προβληματικό κάστινγκ, την απλουστευμένη πλοκή και την τυποποιημένη δράση της ταινίας.

Η live-action κινηματογραφική μεταφορά του «Ghost In The Shell» με την Scarlett Johansson στον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν ομολογουμένως απογοητευτική. Έτσι, λοιπόν, οι Screen Junkies στο YouTube έκαναν μοντάζ το τρέιλερ της ταινίας, ώστε να ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα. Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ εδώ.

Για τους φανς του αυθεντικού manga και της ταινίας anime, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην απλουστευμένη πλοκή, τις τυποποιημένες σκηνές δράσεις και την προβληματική επιλογή της Johansson. Από την πλευρά της Paramount Pictures, η ταινία απέτυχε, αφού τα έσοδα σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασαν μετά βίας τα 170 εκατομμύρια δολάρια, όταν το μπάτζετ της ήταν 110 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα διαφήμισης και διανομής.

Η Johansson στήριξε την επιλογή της στον πρωταγωνιστικό ρόλο της live-action κινηματογραφικής μεταφοράς.

Το «Φάντασμα στο κέλυφος» έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε μορφή κόμικ στην Ιαπωνία το 1989 και έξι χρόνια αργότερα έγινε ταινία κινουμένων σχεδιών, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Το κόμικ διαδραματίζεται στα μέσα του 21ου αιώνα και αφηγείται τις περιπέτειες μιας αντι-κυβερνοτρομοκρατικής οργάνωσης, της οποίας αρχηγός είναι η Major Motoko Kusanagi. Παρά το ότι η Kusanagi είναι ένα ρομπότ, στην ανθρώπινή της μορφή έχει ασιατικά χαρακτηριστικά, γεγονός που έκανε φανς της σειράς να κατηγορήσουν τους παραγωγούς για whitewashing, δηλαδή την επιλογή λευκών ηθοποιών σε ρόλους μη-λευκών χαρακτήρων. Η Johansson απάντησε στις επικρίσεις, σχολιάζοντας πως η διαφορετικότητα είναι σημαντική στο Χόλυγουντ, εστιάζοντας στο γεγονός πως είναι σπάνια η προοπτική ενός franchise με γυναίκα στον πρωταγωνιστικό ρόλο