Το καστ του «Τιτανικού» στην προστασία των παγόβουνων

titanic-billy-zane-leonardo-dicaprio-kate-winslet
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Οι αστέρες της ταινίας, Leonardo DiCaprio, Kate Winslet και Billy Zane, ενώνουν τις φωνές τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Περίπου 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Τιτανικού», οι πρωταγωνιστές της ταινίας Leonardo DiCpario, Kate Winslet και Billy Zane παρευρέθηκαν στο gala του ιδρύματος του DiCaprio στο Σαν Τροπέ της Γαλλίας. Ο Zane απαθανάτισε το reunion και σχολίασε στο Instagram πως «η παρέα είναι ξανά μαζί, τώρα σώζουμε παγόβουνα. Κοίτα να δεις…»

Το ίδρυμα του DiCaprio είναι «αφοσιωμένο στην υγεία και ευημερία όλων των κατοίκων της Γης, εστιάζοντας στην προστασία των δασών και των ωκεανών, την κλιματική αλλαγή και τα δικαιώματα αυτόχθονων πληθυσμών». Ο ηθοποιός έχει στηρίξει δημόσια τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, ιδρύοντας το Leonardo DiCaprio Foundation το 1998.

Μια 3D εκδοχή του «Τιτανικού» κυκλοφόρησε το 2012, στην 100ή επέτειο της βύθισης του υπερωκεάνιου.

Ο «Τιτανικός» του James Cameron κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1997 και έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, κερδίζοντας 11 βραβεία Όσκαρ, ισοφαρίζοντας το «Μπεν Χουρ» του 1959. Οι εισπράξεις της ταινίας ξεπέρασαν τα 1,84 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και ο «Τιτανικός» παρέμεινε στην κορυφή της σχετικής λίστας μέχρι την κυκλοφορία του «Avatar» το 2010, πάλι από τον Cameron.