Μήνυση Mel Gibson κατά των παραγωγών της επόμενης ταινίας του

mel-gibson
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η εταιρεία παραγωγής φέρεται να παραβίασε σημαντικούς όρους του συμβολαίου που υπέγραψε με τον ηθοποιό.

Παρά τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει στην προσωπική του ζωή τα τελευταία χρόνια, ο Mel Gibson παραμένει ένα από τα μεγάλα ονόματα στο Χόλυγουντ μπροστά και πίσω από την κάμερα. Ωστόσο, η κυκλοφορία της επόμενης του ταινίας με τίτλο «The Professor And The Madman» ενδέχεται να καθυστερήσει, αφού ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας παραγωγής, Voltage Pictures.

Η ταινία έχει ως θέμα τη δημιουργία του Oxford English Dictionary και ο Gibson υποδύεται τον καθηγητή James Murray, ο οποίος επέβλεψε τη δημιουργία του λεξικού. Συμπρωταγωνιστής του ο Sean Penn στον ρόλο του William Chester Minor, ενός ανθρώπου που συνεισέφερε 10.000 λήμματα όσο βρισκόταν έγκλειστος σε ψυχιατρείο. Ο Gibson εργαζόταν τα τελευταία χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο project, το οποίο είναι βασισμένο σε βιβλίο του Simon Winchester.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Gibson ισχυρίζεται πως η Voltage Pictures έχει παραβεί σημαντικούς όρους του συμβολαίου που υπέγραψαν οι δυο πλευρές. Το άρθρο εξηγεί πως η Voltage αρνείται να οριστικοποιήσει το μπάτζετ της ταινίας, δεν έχει ολοκληρώσει το συμβόλαιο με τον σκηνοθέτη Farhad Safinia και δεν έχει πληρώσει την εταιρεία παραγωγής του Gibson για ορισμένα έξοδα. Παράλληλα, ο Gibson υποστηρίζει πως η Voltage «τα έκανε θάλασσα» με τα δικαιώματα διανομής της ταινίας στην Αυστραλία, ενώ απέτυχε να λάβει τις σχετικές άδειες για γυρίσματα στην Οξφόρδη.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Gibson με την Voltage δίνει το δικαίωμα στον ηθοποιό να επιλέξει ανάμεσα στο τελικό μοντάζ του Safinia και της Voltage. Όμως, επειδή ο Safinia δεν κατάφερε να γυρίσει την ταινία όπως ήθελε, βάσει του σεναρίου που είχε στα χέρια του, δεν έχει ολοκληρώσει το δικό του edit. Ως εκ τούτου, η Voltage έχει προβάλει τη δική της εκδοχή σε διανομείς στο φεστιβάλ των Καννών, χωρίς όμως να έχει δώσει τη δυνατότητα επιλογής στον Gibson. Για την ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Voltage, Nicolas Chartier, δεν έχει σχολιάσει την κίνηση του ηθοποιού καθώς «βρίσκεται σε ταξίδι».