Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «First They Killed My Father» της Angelina Jolie

first-they-killed-my-father-poster
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η νέα ταινίας της χολιγουντιανής σταρ εστιάζει στην γενοκτονία που πραγματοποίησαν οι Ερυθροί Χμερ στην Καμπότζη.

Η Angelina Jolie δεν έχει κρύψει ποτέ τις ανησυχίες της για σοβαρά θέματα και η νέα της σκηνοθετική δουλειά, με τίτλο «First They Killed My Father» επικεντρώνεται στην γενοκτονία των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη. Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ. Η βιογραφική και δραματική ταινία της Jolie είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα της Loung Ung και τις προσπάθειες της να επιβιώσει υπό το καθεστώς του Πολ Ποτ και των Ερυθρών Χμερ.

Netflix / Pax Thien Jolie Pitt

H Jolie συνεργάστηκε με την συγγραφέα και ακτιβίστρια Loung Ung για την ταινία.

Μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Πνομ Πενχ από τις κομμουνιστικές δυνάμεις των Χμερ, η οικογένεια της Ung χωρίστηκε – η ίδια αναγκάστηκε να ενταχθεί στις στρατιωτικές δυνάμεις των Χμες, ενώ τα αδέρφια της κατέληξαν σε στρατόπεδα εργασίας. Στην γενοκτονία που ακολούθησε μετά την άνοδο του Πολ Ποτ στην εξουσία εξοντώθηκαν 1,5 με 3 εκατομμύρια άνθρωποι – περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της νοτιοανατολικής ασιατικής χώρας. Η γενοκτονία τελικά σταμάτησε το 1979 μετά από εισβολή του Βιετνάμ.

Netflix / Roland Neveu

Η Sareum Srey Moch ενσαρκώνει την Loung Ung στην ταινία της Jolie.

Γυρισμένη εξολοκλήρου στην γλώσσα των Χμερ, το «First They Killed My Father» θα προβληθεί στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο, ενώ θα κάνει την πρεμιέρα του στο Netflix στις 15 Σεπτεμβρίου.