Άλλη μια διαρροή επεισοδίου από τον κόσμο του «Game of Thrones»

game-of-thrones
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Αυτή τη φορά δεν ευθύνεται η περιβόητη ομάδα των χάκερ, αλλά το ίδιο το HBO.

Για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σεζόν κυκλοφόρησε ένα επεισόδιο του «Game of Thrones» πριν την προγραμματισμένη, επίσημη μετάδοσή του. Αν για την πρώτη διαρροή ευθύνεται μια ομάδα χάκερ (η οποία ζητά λύτρα για να σταματήσει τη δράση της), το ίδιο το δίκτυο ΗΒΟ είναι υπεύθυνο για τη δεύτερη.

To HBO μάλλον χρειάζεται να αναβαθμίσει την προστασία του από επίδοξους πειρατές και χάκερ.

Το επερχόμενο επεισόδιο «Death Is The Enemy» ανέβηκε κατά λάθος στην ισπανική και την σκανδιναβική πλατφόρμα του HBO από έναν τρίτο προμηθευτή. Το HBO επιβεβαίωσε την πρώιμη κυκλοφορία του επεισοδίου, το οποίο σημειώνει ότι κατέβηκε μόλις έγινε αντιληπτό το σφάλμα. Δυστυχώς για το HBO όμως, το επεισόδιο πρόλαβε να εμφανιστεί στις σχετικές ιστοσελίδες torrent, ενώ ήδη συζητιούνται τα spoilers στο reddit και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι χάκερ διέρρευσαν επεισόδια του πολυαναμενόμενου νέου κύκλου της κωμικής σειράς «Curb Your Enthusiasm».

Μια αντίστοιχη διαρροή είχε συμβεί πριν από λίγες εβδομάδες με το τέταρτο επεισόδιο της σειράς, μέσω της Star India, παγκόσμιου διανομέα του HBO. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τέσσερις υπάλληλοι της εταιρείας συνελήφθησαν για τη δημοσιοποίηση του επεισοδίου. Παράλληλα, το HBO προσπαθεί να μετριάσει τις εντυπώσεις και τις ζημιές που υπέστη μετά την πρόσφατη κλοπή 1,5 terabyte δεδομένων από το δίκτυό του. Εκτός από το ακυκλοφόρητο υλικό, οι χάκερ έχουν στα χέρια τους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τόσο των ηθοποιών, όσο και από στελέχη του δικτύου.