Το ΙΚΕΑ μας ντύνει αλά «Game of Thrones»

game-of-thrones
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η σουηδική εταιρεία δημοσιοποίησε οδηγίες για να φτιάξετε τη δική σας μπέρτα Night Watch με ένα φθηνό χαλί.

Την περασμένη εβδομάδα οι φανς του «Game of Thrones» έμαθαν πως οι μπέρτες που φοράνε όλοι στους Night Watch δεν είναι τίποτα άλλο από τροποποιημένα χαλιά από τα καταστήματα ΙΚΕΑ. Η αποκάλυψη ήρθε από την ίδια τη σχεδιάστρια κοστουμιών της σειράς, τη Michele Clapton.

Μιλώντας στο Getty Museum, η Clapton εξήγησε πως η παραγωγή αποφάσισε να χρησιμοποιήσει φθηνά χαλιά του ΙΚΕΑ, τα οποία κόπηκαν, κουρεύτηκαν και πέρασαν από την κατάλληλη επεξεργασία, ώστε να φαίνονται ότι ανήκουν στον κόσμο του «Game of Thrones». Μπορείτε να δείτε την ομιλία της Clapton εδώ, όπου στο 27ο λεπτό αναφέρεται στα χαλιά του ΙΚΕΑ. Εφόσον έχετε καλλιτεχνική διάθεση και σκοπεύετε να κάνετε μια βόλτα από τα ΙΚΕΑ, τα μοντέλα Rens, Tejn και Skold φαίνονται τα πιο ταιριαστά για την μπέρτα.

IKEA

Η σουηδική εταιρεία δεν έχασε πάντως την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τη διαφήμιση από το «Game of Thrones» και κυκλοφόρησε οδηγίες για το πώς μπορεί να μετατρέψετε ένα από τα χαλιά τους σε μπέρτα Night Watch. Το μόνο που χρειάζεστε, πέραν του χαλιού, είναι ένα ψαλίδι και το infographic του IKEA (το σπαθί, το μούσι και το απαραίτητο ύφος είναι προαιρετικά). Αφού το κόψετε κατάλληλα, θα πρέπει να βάλετε λίγο την φαντασία σας για να δώσετε στο αποτέλεσμα πιο αυθεντική όψη. Η Clapton αποκάλυψε πως μεταξύ άλλων χρησιμοποίησε κερί για να πετύχει το weathered look. Το Halloween και οι Απόκριες είναι ακόμα μακριά, οπότε έχετε αρκετό χρόνο για να τελειοποιήσετε την μπέρτα σας.