Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν από τη ματιά του Ben Affleck

ben-affleck
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Ο οσκαρικός σκηνοθέτης βρίσκεται σε συζητήσεις με την Sony για να γυρίσει ταινία βασισμένη στο «Red Platoon».

Μπορεί να αποφάσισε να αποσυρθεί από τον ρόλο του σκηνοθέτη στην επόμενη solo ταινία του Batman, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ο Ben Affleck έχει παραμερίσει την σκηνοθεσία γενικώς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Tracking Board, ο Affleck βρίσκεται σε συζητήσεις με τους παραγωγούς της ταινίας «Red Platoon» για να τη σκηνοθετήσει.

Η ταινία βασίζεται στα απομνημονεύματα του Clinton Romesha, τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς της οποίας απέκτησε η Sony. Το «Red Platoon» αφηγείται τις εμπειρίες του Romesha κατά τη διάρκεια σκληρής μάχης των Αμερικανών με τους Ταλιμπάν στο Καμντές του Αφγανιστάν. Την αυγή της 9 Οκτώβριου του 2009, πάνω από 300 μαχητές των Ταλιμπάν εξαπέλυσαν μια επίθεση κατά του φυλακίου Κίτινγκ κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν.

AP / Pablo Martinez Monsivais

Ο πρόεδρος Obama των ΗΠΑ παρασημοφόρησε τον λοχία Romesha το 2013.

Η επιδρομή των Ταλιμπάν ήταν άκρως πετυχημένη, αφοί οι μαχητές τους κατάφεραν να σπάσουν την αμυντική περίμετρο του φυλακίου και να μπουν μέσα. Τότε ο λοχίας Romesha – σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών – οργάνωσε μια παράτολμη αντεπίθεση με μια μικρή ομάδα στρατιωτών, σώζοντας δεκάδες ζωές Αμερικανών. Οι ενέργειες και το θάρρος που επέδειξε ο Romesha στο πεδίο της μάχης είχε ως αποτέλεσμα να παρασημοφορηθεί με το μετάλλιο της τιμής  του Κογκρέσου, την ύψιστη στρατιωτική τιμή των ΗΠΑ.

Ο Ben Affleck φέρεται να σκέφτεται να συνεργαστεί ξανά με τον αδερφό του Casey Affleck στο «Red Platoon».

Σύμφωνα με τις πηγές του άρθρου, ο Affleck έχει στον νου του τον πρόσφατα βραβευμένο με Όσκαρ αδερφό του, Casey Affleck, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Εφόσον όλες οι πλευρές έρθουν σε σχετική συμφωνία, αυτή θα είναι η δεύτερη συνεργασία των αδερφών Affleck, μετά την ταινία μυστηρίου «Χωρίς ίχνη» που κυκλοφόρησε το 2007. Επειδή όμως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο, η φημολογία αναφορικά με τα επόμενα σκηνοθετικά σχέδια του Affleck αναμένεται να ενταθεί.